Acasă Actualitate Ioana, fetița cu mătura…

Ioana, fetița cu mătura…

DISTRIBUIȚI

Ea este Ioana. Un chip de îngeraș, frumoasă, deșteaptă, îndrăgostită de Timișoara. Locuiește în Cartierul Tipografilor cu părinții, dar și bunicii, în apartamente vecine. A văzut că adulții din zonă fac mereu curățenie în cele două mici parcuri ce încadrează un bloc, dar și pe aleile comune cu ale altor imobile, stimulată de asta, a ieșit la… curățenie!

În Japonia, copiii fac curat la școală, în casele lor, învață de mici să iubească verdeața, copacii, florile, păsările Cerului, iar regula aceea ”dacă faci mereu, e mai ușor decât să faci rar”, referitoare la curățenie, îi educă pentru viața de adulți.

În Japonia, oamenii nu așteaptă să le curețe cineva aleile, trotuarele, dar știu exact când administrația publică ”calcă pe bec”.

Sâmbătă, un grup (de 10 – 15 oameni) a umplut mai bine de 20 de saci din cele aruncate, aiurea, pe alei, în parcarea dintre blocuri, pe iarbă… Ce? Știm noi ce aruncă mizerabilii zilelor noastre. RETIM, chemat din vreme, a sosit, iar angajații au colectat imediat gunoiul…

Doar din vreme în vreme, dacă am face asta, am fi mai atenți cu tot ceea ce ne înconjoară…

Comentarii

comentarii