Acasă Actualitate Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, în vizită la noua clădire a Spitalului de...

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, în vizită la noua clădire a Spitalului de Copii, finalizată în proporție de aproape 90%

553
DISTRIBUIȚI

În dimineața zilei de vineri, 7 mai, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vizitat, împreună cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și cu prefectul județului, Timiș Zoltan Nemeth, Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, acolo unde Ministerul Sănătății și Primăria Municipiului Timișoara au susținut financiar construirea unui nou corp de clădire.

Stadiul lucrărilor executate este de 88% și, conform reprezentanților primăriei, se preconizează finalizarea lucrării până la sfârșitul acestui an. Managerul Spitalului de Copii, doctor Ovidiu Adam, și directorul medical Mihai Gafencu au prezentat stadiul pentru noua aripă: structura este realizată, finisajele interioare în proporție de 90%, clădirea este prevăzută cu sisteme smart de iluminare și încălzire.

În noua aripă a spitalului vor funcționa unitatea de primire urgenţe (UPU), o policlinică, laboratoarele de analize și secţiile de radiologie, chirugie, ATI și prematuri. În noul corp vor fi amenajate și spații pentru mame, astfel încât acestea să poată rămâne, în condiții de confort, alături de copiii lor aflați în tratament. Managerul Spitalului a menționat și necesitatea amenajării pe acoperișul-terasă a unui heliport.

 „M-am bucurat, azi, să o întâmpin pe doamna ministru al Sănătății Ioana Mihăilă, care a ales ca primă vizită în țară Timișoara. Împreună am inspectat stadiul lucrărilor la noul corp în construcție al Spitalului de Copii «Louis Țurcanu», care va fi gata anul acesta, după 8 ani de tergiversări. Vom susține, tot împreună, acest proiect cu dotări moderne și ne dorim să-l dăm în folosință cât mai repede. Aici vin copii din tot vestul țării, iar «Țurcanu» le oferă îngrijiri unice în țară, cum este transplantul medular”, a declarat primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz.

„În mandatul meu, îngrijirile medicale pentru copii sunt o prioritate. Mă bucur să văd aici cum se ridică un spital modern, dotat cu circuite medicale de secolul XXI. Voi susține toate demersurile municipalității și ale Spitalului «Louis Țurcanu» pentru diversificarea îngrijirilor medicale pentru copii. Astfel, asigurăm pacienților servicii de calitate de la profesioniști, într-un spital cu dotări de ultimă generație”, a declarat și  Ioana Mihăilă.

Mihăilă, Fritz și Nemeth, cărora li s-a alăturat și directorul DSP Timiș, Flavius Cioca, au inaugurat, tot în această dimineață, centrul de vaccinare drive-thru din parcarea Shopping City Timișoara, cel de-al 49-lea flux de vaccinare operaționalizat de Primăria Municipiului Timișoara.

Comentarii

comentarii