Acasă Politica Iohannis îi uneşte, PSD îi desparte. Nicolae Robu şi Ovidiu Ganţ nu...

Iohannis îi uneşte, PSD îi desparte. Nicolae Robu şi Ovidiu Ganţ nu au reuşit până acum să stabilească o colaborare între PNL şi FDGR

338
DISTRIBUIȚI

robu gant

La începutul lunii iunie, deputatul FGDR, Ovidiu Ganţ, declara că minoritatea germană îl va susţine necondiţionat pe Iohannis la prezidenţiale, chiar dacă Forumul se află oficial la guvernare, alături de PSD. Susţinerea pentru Iohannis nu-i împiedică pe liderii PNL şi FDGR să se contreze tocmai în una dintre cele două zone ale ţării cu o minoritate germană numeroasă: în Banat.

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputatul minorităţii germane, şi Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş şi primar al Timişoarei, se află pe poziţii de adversitate. Totul se trage de la încercarea PSD de a-l demite pe viceprimarul liberal al Timişoarei, Dan Diaconu, manevră la care a contribuit şi consilierul local FDGR, Elena Wolf.

Aflând de susţinerea FDGR pentru Iohannis la prezidenţiale, Robu a încercat să ia legătura cu liderii Forumului German, chiar înainte de Congresul PNL din luna iunie. Iniţiativa acestuia s-a lovit de o atitudine rece a lui Ovidiu Ganţ. Chiar şi aşa, Robu speră că în campania electorală PNL şi FGDR vor colabora eficient la Timişoara.

„Am încercat să am discuţii, numai că nu prea am putut să le am. Domnul Ovidiu Ganţ, la acel moment, nu a fost cooperant, înţelegând că eu i-aş fi adus reproşuri. Nu i-am adus niciun reproş. Am vrut doar să purtăm o discuţie. Dânsul a înţeles că îi reproşez că se aliază cu PSD-ul. Nu i-am reproşat. Mi-a spus „Ce, PNL-ul cu s-a aliat cu PSD?”. A fost o discuţie foarte scurtă. Am vrut doar să-i spun că suntem într-o perioadă în care se coagulează dreapta. Având în vedere poziţia domnului Klaus Iohannis în FDGR, mi se părea natural să existe o aproiere între PNL şi FDGR. Asta nu excludea dreptul unui exponent al minorităţii germane, ajuns parlamentar, să voteze în Parlament cum crede de cuviinţă. Timpul nu s-a oprit, curge mai departe, dacă n-am reuşit atunci să fim pe aceeaşi lungime de undă, putem reuşi pe viitor”, a explicat Nicolae Robu.

Contactat telefonic, deputatul Ovidiu Ganţ a precizat că va face comentarii abia săptămâna viitoare, după ce va reveni din concediu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comentarii

comentarii