Acasă Actualitate Ion Caramitru, Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara

Ion Caramitru, Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara

975
DISTRIBUIȚI

Preşedintele UNITER, actorul Ion Caramitru, va deveni Cetăţean de Onoare al municipiului Timişoara, dacă propunerea consilierei locale PNL Daniela Mariş va fi votată în plenul CLT.

În referatul PMT se menţionează faptul că Ion Caramitru este îndreptăţit să primească acest titlu “având în vedere performanţele din întreaga sa carieră puse în slujba teatrului şi a filmului românesc, dăruirea şi profesionalismul de care a dat dovada în domeniul managementului cultural”.

Principalul motiv pentru care Ion Caramitru este în atenţia aleşilor locali cu această distincţie este faptul că preşedintele UNITER a promis că va promova

Timişoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, angajament pe care şi l-a luat la cea de-a 25-a ediţie jubiliară a UNITER, din 2017, care a avut loc la Timişoara.

Mai mult, actorul i-a propus primarului Nicolae Robu să se pregătească, întrucât în anul 2021 va organiza în capitala Banatului atât ediţia UNITER, cât şi Şedinţa Parlamentului Cultural European, din care face parte şi Caramitru.

Pentru toate acestea, reprezentanţii primăriei consideră că Ion Caramitru merită să devină Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara.

Comentarii

comentarii