Acasă Politica Ion Delvai vrea să transforme Giarmata într-o comună europeană, din toate punctele...

Ion Delvai vrea să transforme Giarmata într-o comună europeană, din toate punctele de vedere

DISTRIBUIȚI
delvai
Candidat la fotoliul de primar al comunei Giarmata, Ion Delvai are planuri mari pentru comunitatea pe care a mai administrat-o în perioada 2008-2012. Acesta vrea să finalizeze proiectele pe care le-a implementat și care nu au fost duse la bun sfârșit de actuala administrație, dar și altele noi, toate spre folosul cetățenilor. Ion Delvai candidează din partea PNL.
”Am fost copreședinte al partidului și lider al filialei. Experienţa şi loialitatea faţă de PNL m-au propulsat în poziţia de lider și consider că sunt cea mai potrivită persoană de dreapta care poate candida pentru funcția de primar al comunei Giarmata”, este de părere Ion Delvai. Candidatura acestuia a fost lansată luni, 2 mai, în prezența președintelui PNL Timiș, Nicolae Robu, dar și a altor reprezentanți ai formațiunii politice.

13148416 1053272228071464 597394676 o

”În curs de implementare este un proiect de infrastructură ce vizează rețeaua de apă-canal, dar și asfaltarea mai multor drumuri. Din păcate, actuala administrație nu a făcut lucrurile așa cum trebuie și locuitorii au de suferit. Spre exemplu, la finalul mandatului meu, în 2012, am primit 100.000 de RON pentru scoaterea la licitație a unui proiect pentru stația de tratare a apei. Aceasta era prevăzută cu patru module, pentru 15000 de locuitori. Din păcate pentru cetățeni, actualul primar, Virgil Bunescu, nu a fost în stare să urmeze procedurile necesare în timp util, adică până în 31 octombrie. Rezultatul a fost că banii au fost redirecționați către altă comună. Tot în cadrul proiectului de infrastructură, 12,5 kilometri de drum trebuiau asfaltați. Ei bine, doar o parte a fost dusă la bun sfârșit”, a precizat Delvai. 
 
Lucrări de mântuială
 
”La finalul mandatului meu se mai aflau în curs de implementare și alte proiecte care vizau școala și podul din Cerneteaz, împrejmuirea cimitirelor, parcarea sălii de sport din Giarmata, precum și terenul de sport din comună. Proiectele au fost finalizate, însă calitatea lucrărilor lasă serios de dorit. Ele nu corespund din punct de vedere tehnic, și asta este foarte grav”, a mai declarat Ion Delvai, care este revoltat de faptul că mai multe proiecte trimise de dânsul și avizate de ministere, nu au fost realizate de actuala administrație. ”Amintesc aici cei 10 kilometri de alei. Trotuarele erau prevăzute la o anumită distanță față de casele oamenilor, să arate frumos, estetic. Ei bine, proiectul a fost dat uitării, în vreme ce de proiectul care viza Parcul Izvor din Giarmata, nu s-a ținut cont. El a fost validat de minister, după care a fost  modificat de actuala administrație. Este ilegal”, a spus Delvai. 
 
Școala din Giarmata va fi transformată într-una europeană
 
Atenția lui Ion Delvai se îndreaptă și spre școala din comuna Giarmata, care deși merita mai multă atenție, a fost marginalizată de actuala administrație. 

13128809 1053291814736172 1343573340 o

În anul 2011, în mandatul meu, am reușit să o aduc în patrimoniul comunei, în urma unui schimb de proprietăți cu Arhiepiscopia Romano-Catolică din Timișoara. Este vorba de școala veche, alcătuită din două imobile, pe care vreau să le unesc și să le etajez. În felul acesta vom putea respecta normele impuse de Uniunea Europeană, care prevăd ca niciun elev din școala gimnazială să nu meargă la cursuri după-amiaza. În ceea ce privește corpul nou de clădire, pentru care actualul primar a primit bani dar a refuzat să continue lucrările, vreau să îl finalizez și să îl transform în grădiniță. Astfel, va fi un complex destinat copiilor, care vor învăța în condiții normale”, este de părere Ion Delvai.
 
”Atitudinea lui Bunescu, lasă de dorit”, spune Ion Delvai
 
Acesta s-a declarat nemulțumit de lipsa de transparență atunci când vine vorba de banul public.

13128652 1053272204738133 868346346 o

”Oamenii au dreptul să știe în ce le sunt investiți banii. Din păcate pentru locuitorii comunei, actualul primar, Virgil Bunescu, devine extrem de recalcitrant și nu oferă nici un fel de explicații atunci  când i se cer detalii despre modul în care a gestionat banul public”, a conchis Delvai. Lipsa de transparență a dus la o neîncredere a consilierilor locali în edilul șef, care, spune Ion Delvai, are o atitudine neadecvată atât față de locuitorii comunei, cât și față de personalul Primăriei. ”Voi fi un primar care va sta de vorbă cu oamenii și care le va asculta problemele. Voi face în așa fel încât să găsesc soluții și să rezolv problemele cu care se confruntă comunitatea”, a mai precizat Ion Delvai.
13120767 1053291728069514 1972401652 o
 

Comentarii

comentarii