Acasă Politica Ionuț Gaiță, candidat PNL Timiș pentru Senat, dorește creșterea calității actului politic....

Ionuț Gaiță, candidat PNL Timiș pentru Senat, dorește creșterea calității actului politic. Soluția: înființarea Institutului Parlamentar Român

1104
DISTRIBUIȚI

Ionuț Gaiță, candidatul PNL Timiș de pe al doilea loc pe lista pentru Senat la alegerile din 6 decembrie, propune creșterea calității actului politic. Mai exact, consideră acesta, este nevoie de înființarea unei entități specializate pe managementul parlamentar, astfel încât să țara noastră să țină pasul cu cerințele economice și de securitate. Această entitate ar urma să se numească Institutul Parlamentar Român.

„Mă simt responsabil pentru încrederea pe care mi-o acordați prin votul de duminică. Cei care mă cunosc știu că sunt un om de cuvânt și că ceea ce promit, fac! Succesul personal din mediul antreprenorial mi-a dovedit că se poate, iar acest lucru îmi conferă încrederea că voi reuși să ating performanțe similare și sub cupola sălii de plen a Senatului României”, își începe acesta expunerea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Propriu-zis, despre proiectul său, Gaiță transmite: „Îmi doresc, înființarea Institutului Parlamentar Român, o instituție care a lipsit cu desăvârșire până în prezent din societatea românească. Lipsa educației în domeniul managementului parlamentar se reflectă în legislația sub nivelul statutului nostru de țară europeană și euroatlantică. Rolul Institutului Parlamentar Român este de a ridica calitatea actului politic prin elaborarea unor acte normative care să răspundă exigențelor și cerințelor vremurilor în care trăim, iar astfel vom reuși să îmbunătățim nivelul de trai”.

Concret, mai spune liberalul, acest proiect este unul dintre cele care ar putea face clasa politică „decentă și instruită”, după cum își dorește acesta pentru a putea face față exigențelor și provocărilor atât în plan economic, cât și în cel al securității. „Vă invit duminică să votați o clasă politică care să ne conducă spre o Românie decentă și educată, care să ne redea demnitatea de a fi român!”, îndemnă acesta în finalul postării.

Institutul Parlamentar Român, cel pe care îl propune spre înființare Gaiță, ar urma să funcționeze în subordinea Parlamentului așa cum o face Institutul Diplomatic Român (IDR) la Ministerul Afacerilor Externe. Printre altele, IDR oferă consultanță și expertiză personalului diplomatic, organizează cursuri de perfecționare în relații internaționale, dar și pregătește evenimente publice.

Comentarii

comentarii