Acasă Politica Iosif Matula a făcut bilanțul celor 2.000 de zile în Europa, în...

Iosif Matula a făcut bilanțul celor 2.000 de zile în Europa, în calitate de europarlamentar

466
DISTRIBUIȚI

art.matulaFostul europarlamentar PDL Iosif Matula a făcut un bilanț al activității sale în Parlamentul European, desfășurată în perioada 2009-2014. Iosif Matula a precizat că se află la un final de etapă, după cinci ani în Parlamentul European, unde a fost trimis datorită muncii de de echipă a PDL Arad.

„Dacă ar fi să vorbesc despre mine și despre crezul cu care am mers în Parlamentul European, poate ar fi momentul să vorbesc puțin altfel, cum poate n-am făcut-o în cei cinci ani și jumătate. Am ieșit prima dată în Vest în 1991, în Franța, iar apoi, după câțiva ani, am repetat acest lucru și am văzut occidentul cu ochii și viziunea mea de atunci. Mi-am întărit convingerea cu care trăiam la acel moment și anume că, dacă vrem să ne apropiem de ceea ce înseamnă Vestul, avem de făcut un lucru simplu: noi, românii, indiferent în ce postură ne situăm, trebuie să fim corecți cu noi, să fim corecți cu cei din jur și să insistăm pe această corectitudine. Fiecare să ne vedem de ale noastre, de job-ul nostru, de ce avem de făcut. Am convingerea că, dacă tot mai mulți se comportă în acest fel, la un moment dat o sumă de indivizi corecți va da imaginea unei țări, a unui stat corect înscris pe un parcurs european”, a declarat Iosif Matula, adăugând că părăsește Parlamentul European cu convingerea că atât el, cât și alți foști colegi, au lăsat în urmă o imagine de oameni corecți, politicieni corecți, care au contribuit la parcursul european al României.
Înainte de terminarea mandatului său de reprezentant al României în cadrul Parlamentului European, arădeanul Iosif Matula spune că s-a simțit apreciat, atât de colegii români cât și de cei din alte țări ale Uniunii Europene. Pentru toată activitatea sa din cadrul Parlamentului European, Iosif Matula a fost recompensat cu o diplomă și cu o medalie, semn că munca depusă a fost într-adevăr apreciată. El a reușit un adevărat record de prezență la vot în PE, cu un procentaj de 99,41 la sută, care l-a situat pe primul loc între europarlamentari.
Gheorghe Falcă, președinte al PDL Arad, care nu l-a mai promovat pentru un nou mandat de europarlamentar la alegerile din acest an, a fost totuși alături de Iosif Matula și i-a mulțumit acestuia, atât în numele său, cât și în numele organizației pe care o conduce, pentru toată activitatea sa și pentru reprezentarea cu succes a Aradului și a României în Parlamentul European. „Sunt bucuros că, în istoria recentă a Aradului, acest partid a reușit să promoveze oameni în funcții cheie. Aradul a generat în timp mari personalități, a generat mari evenimente și cred că această responsabilitate o avem și noi, ca oameni politici locali. Vom constata în timp că nu este ușor să ajungi europarlamentar, vom constata că nu este ușor ca un județ să aibă un europarlamentar și poate că atunci vom reuși să apreciem mai mult atât activitatea oamenilor politici, cât și omul în sine. Îl felicit pe domnul Matula, îi mulțumim pentru parcursul din Parlamentul European și sperăm că timpul va demonstra că implicarea a fost pozitivă și rezultatele au fost mărețe”, a declarat Gheorghe Falcă.
După finalizarea mandatului în PE, Iosif Matula a anunțat că se va întoarce la Chișineu Criș și va renunța la politică.

Comentarii

comentarii