Acasă Actualitate ÎPS Ioan al Banatului a invitat o mamă cu patru copii, aflată...

ÎPS Ioan al Banatului a invitat o mamă cu patru copii, aflată într-o situaţie financiară precară, să ia masa cu el

DISTRIBUIȚI

Mitropolitul Ioan al Banatului este păstorul care slujeşte două altare: cel din biserica lui Hristos şi cel al înfăptuirii poruncii “Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi!”.

De multe ori, Mitropolitul Ioan al Banatului, obişnuit cu postirea, nici nu bagă de seamă cum trec pe lângă el zile în care doar spre asfinţit bea o gură de apă, gustă dintr-o prescură şi … Dumnezeu cu mila.

Recent, a impresionat din nou prin gestul său: după liturghia pe care a slujit-o în Catedrala Mitropolitană din Timişoara, ÎPS Ioan al Banatului a invitat o mamă cu patru copii, aflată într-o situaţie financiară precară, să ia masa cu el, la Mitropolie.

“Ierarhul a fost impresionat de povestea ei de viaţă şi s-a oferit să îi întindă o mână de ajutor. ‘Când am intrat în biserică, astăzi (duminică 10 februarie, n.r.), m-am întâlnit cu această soră, care nu a strigat în urma mea să o ajut, dar a strigat necazul ei către mine. Are patru copii, a stat pe unde a putut pe aici şi acum vrea să se întoarcă acasă’, a spus ierarhul în cuvântul de la finalul liturghiei oficiate duminică, 10 februarie, în Catedrala din Timişoara.

După ce a aflat că femeia nu a mai mâncat o masă caldă de două săptămâni, ierarhul a invitat-o să mănânce la mitropolie şi a chemat o monahie de la Centrul eparhial căreia i-a dat-o în grijă. Totodată, Înaltpreasfinţia Sa le-a spus tuturor mamelor prezente în lăcaşul de cult că oricare putea fi ‘în durerea şi necazul ei’ şi a făcut un apel la pentru ajutorarea femeii ca ‘să ajungă acasă şi să treacă peste pragul iernii’.

La final, ierarhul a îndemnat ca atunci când trecem ‘pe lângă cineva în necaz să ne oprim aşa cum s-a oprit Hristos şi a mângâiat pe aceea femeie cananeancă’. Mitropolitul Banatului este recunoscut pentru gesturile sale caritabile. A devenit o tradiţie ca să îşi serbeze ocrotitorul spiritual împreună cu cei fără adăpost, iar în ultimii ani a construit mai multe locuinţe pentru familii aflate într-o situaţie financiară delicată”. (basilica.ro). Captura foto: TrinitasTV

Comentarii

comentarii