Acasă Actualitate ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, s-a alăturat acțiunii ”Protestul păturilor”, organizată de...

ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, s-a alăturat acțiunii ”Protestul păturilor”, organizată de Liga Vest

DISTRIBUIȚI

Pentru Liga Vest, ziua de luni a început cum nu se putea mai bine. Încă de la orele dimineții, oameni minunați din Timișoara, cu un suflet mare cât o țară, au spus “Prezent!” apelului și au făcut primele donații către Clinica de Oncologie din cadrul Spitalului Municipal Timișoara.

”Mulțumim, Anca Marcu și Paul Zelenca. Să primiți înapoi înzecit, însutit, înmiit pentru binele pe care l-ați făcut astăzi. Spiritul Timișoarei este viu!

Suntem uimiți, uluiți și încântați de amploarea acțiunii noastre. Ne înclinăm în fața bunătății voastre. Oameni de toate vârstele au ales să dea o mână de ajutor celor aflați în suferință.

Mulțumim tuturor și fiecăruia în parte pentru că țineți viu spiritul Timișoarei. Suntem profund impresionați de calitatea și bunătatea celor care au ales să petreacă timp alături de noi și să dea o mână de ajutor. Fie ca bunătatea de care dați dovadă să vă fie răsplătită înmiit!

Acestea sunt doar câteva imagini de la fața locului, la nici o oră de la începerea evenimentului!

Vă iubim, oameni buni!

Mulțumim, ÎPS Ioan Selejan, arhiepiscopul Timişoarei şi mitropolitul Banatului, pentru plăcuta surpriză. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți!” – este mesajul Ligii Vest.

Grupul civic Liga Vest a luat ființă în data de 22 ianuarie 2022, fiind format din 5 membri.

Cine este Liga Vest?

”Decizia de a crea acest grup vine din dorința de a ajuta semenii de care se pare că administrația a uitat sau după cum se poate observa, pur și simplu, administrației, condusă de Dominic Samuel Fritz, nu îi pasă.

Nu suntem afiliați politic. Nu suntem membri ai vreunui partid. Nu suntem susținuți financiar de niciun partid, organizație, om politic, ș.a.m.d.

Suntem 5 oameni care vrem să arătăm că se poate. Să arătăm că cei bolnavi sau în suferință, deși trădați și mințiți de actualii conducători ai orașului, nu sunt singuri.

 

Ne dorim să schimbăm în bine multe lucruri. Ne dorim cât mai mulți timișoreni cu suflet mare alături de noi. Vrem să luăm atitudine acolo unde autoritățile se pare că eșuează constant – în a fi alături de cei mai puțin norocoși.

Ca grup de acțiune civică, aceasta este prima acțiune pe care o facem în municipiul Timișoara. Ne dorim să fie prima dintr-o lungă serie, pentru că cetățenii acestui oraș sunt receptivi și solidari cu cei aflați în suferință (și din păcate sunt mulți în această situație) și astfel, împreună, putem face foarte mult bine.

Cu ajutorul cetățenilor, vom încerca să dezvoltăm platforme sociale, să ne implicăm fizic și la fața locului în ajutorarea celor mai puțin norocoși sau aflați în momente de grea încercare.

Nimeni nu trebuie să fie singur în fața neputinței autorităților.

De ce facem toate aceste lucruri?

Tocmai ca să arătăm că împreună suntem puternici și că uniți putem schimba lucrurile în mai bine.

Necazurile nu se opresc, așteptând strategiile administrației. Frigul nu dispare din casele oamenilor sau din spitale și școli, dacă primarul face live-uri pe facebook din locații călduroase, în care își permite să stea îmbrăcat lejer sau apare îngrijorat, la televiziuni, unde repetă aceeași partitură….!”, explică Liga Vest.

Comentarii

comentarii