Acasă Actualitate ÎPS Ioan și-a sărbătorit onomastica alături de oamenii străzii adăpostiți de DAS...

ÎPS Ioan și-a sărbătorit onomastica alături de oamenii străzii adăpostiți de DAS Timișoara

DISTRIBUIȚI

ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, a luat prânzul, de sărbătoarea sfântului Ioan, cu zeci de oameni sărmani care până de curând au trăit pe străzile Timişoarei, iar acum beneficiază de serviciile Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Mitropolitul Banatului își sărbătoreste în fiecare an ziua onomastică într-un mod special. Astfel, mitropolitul i-a invitat la masă pe beneficiarii Centrului de suport pentru situații de urgență-criză de la Pădurea Verde.

Cei care locuiesc în cele 11 containere racordate la utilități au servit alături de sărbătorit, o porție de mâncare caldă și l-au întâmpinat cu un călduros “La mulți ani!” și un scurt program artistic.

Momentul a fost imortalizat într-un tablou realizat live de educatorul unui centru din cadrul DAS, Sebastian Alexa.

Mâncare caldă au primit de la mitropolitul Banatului și migranții aflați în grijă DAS de la liceul CFR. Generozitatea sărbătoritului s-a revărsat și către alte persoane nevoiașe, acesta direcționând către cantină socială a DAS Timișoara o cantitate importantă de cartofi, morcovi, varză, mere, conserve de legume pentru ciorbă și borcane cu gemuri.

Comentarii

comentarii