Acasă Actualitate ÎPSS Ioan a reparat casa dărăpănată a unor bătrâni, unul zăcând la...

ÎPSS Ioan a reparat casa dărăpănată a unor bătrâni, unul zăcând la pat, din Giulvăz

806
DISTRIBUIȚI

Părintele mitropolit Ioan al Banatului a efectuat o vizită pastorală în Parohia Giulvăz din Protopopiatul Timișoara I, în urmă cu cinci zile. Atunci, a observat o casă aflată într-o stare avansată de degradare, despre care la început a crezut că nu este locuită.

Privind însă mai cu atenție a zărit un fir subțire de fum ridicându-se de pe coșul casei și atunci și-a dat seama că acolo locuiește cineva. A intrat în curte, a bătut la ușa casei și a deschis un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani, care l-a poftit înăuntru.

Intrând în casă, Înaltpreasfinția Sa a avut surprinderea să constate că acest bărbat îngrijește un frate aproximativ de aceeași vârstă cu el, care suferă de o boală gravă.

Părintele Mitropolit a constatat că  acoperișul casei este deteriorat, prin el pătrunde ploaia, iar locatarii se încălzesc la o sobă de tuci, pentru care mai aveau câteva vreascuri. La aceasta se adaugă și faptul că pereții de rezistență ai casei aveau fisuri, existând pericolul să se prăbușească.

Impresionat de lipsurile celor doi frați și de starea precară a locuinței, în ziua următoare Ierarhul a achiziționat materialele necesare acoperișului (140 m2), iar în ziua de sărbătoarea Sfântului Spiridon, Episcopul Trimitundei, o echipă de dulgheri, adusă de Înaltpreasfinția Sa, cu ajutorul preotului paroh și al unor enoriași, au finalizat lucrările la acoperiș și au consolidat casa.

În aceeași zi, li s-a adus un transport de lemne (al doilea va veni în cursul săptămânii acesteia), iar la magazinul sătesc a fost lăsată o sumă apreciabilă, pentru ca cei doi frați să aibă asigurate alimentele de bază până în vară. Totodată, zilele acestea este refăcută și extinsă instalația electrică a casei, de către un electrician autorizat.

Iată, prin această faptă de milostenie cei doi frați locuiesc în condiții decente și prin donațiile făcute, inclusiv lenjerie de pat și pături, le este asigurat traiul zilnic până în vara anului viitor. Costurile lucrărilor efectuate la această casă din Giulvăz au fost suportate de către Centrul eparhial.

 

Comentarii

comentarii