Acasă Actualitate ÎPSS Ioan a sfințit noua cruce și a adus binecuvântare și mângâiere...

ÎPSS Ioan a sfințit noua cruce și a adus binecuvântare și mângâiere sufletească credincioșilor din Pesac Timiș

741
DISTRIBUIȚI

Biserica parohiei Pesac, judeţul Timiş a trecut în ultimii ani printr-un amplu proces de renovare şi înfrumuseţare interioară şi exterioară. Îndeosebi prin venirea la conducerea parohiei a părintelui Svetozar Mladenov, împreună cu soţia Gabriela şi cu prunca Sara, s-a simţit o înnoire atât din punct de vedere duhovnicesc, cât şi din punct de vedere gospodăresc.

De curând, s-a finalizat refacerea acoperişului şi a turlei bisericii, ocazie cu care au fost confecţionate şi cruci noi.

Pentru sfinţirea noilor cruci s-a deplasat în parohie ÎPSS Ioan, mitropolit al Banatului, în ziua de vineri 18 septembrie. Chiriarhul a fost întâmpinat de protopopul locului, părintele Marius Podereu, dimpreună cu parohul locului şi cu alţi preoţi invitaţi din cuprinsul protopopiatului.

Prezent de mai multe ori în mijlocul credincioșilor acestei parohii, Părintele Mitropolit Ioan a adus ca de fiecare dată binecuvântare şi mângâiere sufletească.

În faţa bisericii, în prezenţa oficialităţilor locale şi a numeroşi credincioşi a avut loc slujba de sfinţire a crucilor, după care ele au fost sărutate de către cei prezenţi. După intonarea cântării Mântuieşte Doamne poporul Tău…, ÎPSS Ioan a adresat celor prezenţi un frumos cuvânt de învăţătură.

Comentarii

comentarii