Acasă Actualitate ÎPSS Ioan, alături de sute de credincioși, în ultima duminică din postul...

ÎPSS Ioan, alături de sute de credincioși, în ultima duminică din postul Crăciunul 2021

DISTRIBUIȚI

În duminica dinaintea Nașterii Domnului – Crăciunul 2021 – și ultima duminică din Postul Crăciunului, sute de credincioși bănățeni au participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara, din Piața Victoriei.

Sfânta slujbă a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, în prezența ÎPSS Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitului Banatului. În cadrul slujbei euharistice, au fost pomeniți eroii-martiri din Timișoara, care s-au jertfit acum 32 de ani, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, pentru libertatea și demnitatea poporului român.

La vremea Chinonicului, Liga Studenților din Timișoara și Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români din Timișoara au interpretat o suită de colinde românești. La finalul liturghiei, ÎPSS Ioan a rostit un cuvânt de învățătură, evidențiind sensurile duhovnicești ale pericopei duminicale. În continuare, cele două grupuri vocale au cântat colinde pe treptele catedralei, omagiind memoria celor care și-au jertfit viața, în urmă cu 32 de ani, pe „altarul” libertății.

 

Comentarii

comentarii