Acasă Actualitate ÎPSS Ioan: “Drapelul tricolor l-am considerat întotdeauna ca o icoană a României!”

ÎPSS Ioan: “Drapelul tricolor l-am considerat întotdeauna ca o icoană a României!”

773
DISTRIBUIȚI

Ziua Drapelului Național al României a fost sărbătorită și în acest an la Timișoara printr-o serie de manifestări religioase, militare și culturale.

Evenimentele s-au desfășurat în faţa Prefecturii Timiș și au debutat cu slujba de sfințire a drapelului tricolor săvârșită de către un sobor de preoți în frunte cu ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, în prezența oficialităţilor locale şi judeţene, a cadrelor militare și a numeroșilor localnici din orașul de pe Bega.

Procesiune cu drapelul național a urmat traseul Catedrala Mitropolitană – Palatul Administrativ din Timișoara. La eveniment au participat oficialități locale și județene, cadre militare, clerici timișoreni, copiii îmbrăcați în costume populare tradiționale, elevi și studenți teologi, precum și numeroşi timișoreni.

“Drapelul tricolor l-am considerat întotdeauna ca o icoană a României. Așa cum zugrăvim icoane ale sfinților, și România, care este o țară sfântă și binecuvântată de Dumnezeu, are și ea o astfel de icoană, care este tricolorul. De aceea, în toate garnizoanele mari din țară s-a sfințit astăzi acest însemn național, ce ne aduce tuturor aminte, oriunde ne-am afla, de țara și neamul nostru. În multe dintre sfintele noastre biserici, tricolorul este așezat la loc de mare cinste de preoți, el simbolizând și datoria pe care creștinul o are de a se ruga pentru toți cei din neamul lui, cât și pentru maica lui, țara”, a precizat ÎPSS Ioan.

Apoi, a urmat înălţarea pe catarg a tricolorului, în acordurile fanfarei militare a Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, fiind intonat de toți cei prezenți imnul național al României. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea detaşamentului de onoare constituit din militari aparţinând Brigăzii 18 Infanterie ,,Banat”, Grupării de Jandarmi Mobile ,,Glad Voievod”, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Banat”, pe acordurile Muzicii militare a Brigăzii18 Infanterie ,,Banat”.

Comentarii

comentarii