Acasă Actualitate ÎPSS Ioan – în vizită la Muzeul Apei al Aquatim. Ilie Vlaicu...

ÎPSS Ioan – în vizită la Muzeul Apei al Aquatim. Ilie Vlaicu l-a întâmpinat cu pâine și sare

DISTRIBUIȚI

Iulie și-a făcut intrarea în Casa Muzeului Apei Timișoara-Aquatim în cel mai profund, spiritual și încărcat de semnificații mod, pur, limpede și curat.

Astfel, într-o sinceră emoție, cu deschisă inimă și majoră onoare, reprezentanții Muzeului Apei l-au avut oaspete de suflet pe Înaltpreasfinția Sa Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.

Într-o admirabilă premieră, din respect și prețuire, directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu, a îmbrăcat portul popular și l-a întâmpinat pe mitropolitul Banatului tradițional, cu pâine și sare. I-au stat alături oamenii din Familia Aquatim, mândri să fie parte a unui astfel eveniment special. 

Ilie Vlaicu i-a vorbit Înaltpreasfinției Sale despre istoria extraordinară a locului, despre transformarea impresionantă realizată de Aquatim, despre atracția pe care OZN-ul din zona Urseni o exercită deja și demult în rândul zecilor de mii de curioși, dar mai ales despre misiunea Muzeului Apei Timișoara întru educație pentru cei care vin după noi.

Înaltpreasfinția Sa Ioan Selejan a fost impresionat deopotrivă de așezare și poveste, de trecutul adus atât de frumos în contemporan, de moștenirea pe care Aquatim a știut s-o recunoască, prețuiască și țină în viață.

Mitropolitul Banatului a insistat pe nevoia ca tinerele generații să înțeleagă, odată trecute pragul Muzeului Apei Timișoara, fragilitatea resursei vitale, deci nevoia ei stringentă de-a fi protejată.

Directorul general al Aquatim i-a oferit și un tur al Muzeului, impresiile Mitropolitului Banatului fiind grăitoare.

“Recunoscători pentru momentul trăit, 1 iulie 2024, nerăbdători ca Înaltpreasfinția Sa să revină în Casa Apei de la Timișoara!”, este mesajul Aquatim.

Comentarii

comentarii