Acasă Actualitate ÎPSS Ioan, la slujba de pomenire a patriarhului Irineu al Serbiei de...

ÎPSS Ioan, la slujba de pomenire a patriarhului Irineu al Serbiei de la Episcopia Ortodoxă Sârbă Timișoara

535
DISTRIBUIȚI

La Catedrala episcopală ortodoxă sârbă din Timișoara, a avut loc Sfânta Liturghie, la care a participat ÎPSS Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului, duminică 22 noiembrie.

Din încredințarea preasfințitului Lukijan Pantelić, episcop de Buda, Sfânta Liturghie a fost oficiată de preotul Marinco Markov, vicar al Episcopiei Ortodoxe Sârbe de Timișoara, de preotul Ionel Popescu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.  

Au fost prezenți Consulul Serbiei la Timișoara,  președintele Uniunii sârbilor din România și un număr mare de credincioși sârbi din urbea de pe Bega.  

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către ÎPSS Ioan, care a tâlcuit pericopa evanghelică în care se vorbește despre Învierea fiicei lui Iair (pe stil vechi).

După Sfânta Liturghie, părintele mitropolit Ioan, împreună cu soborul de preoți și diaconi, a oficiat slujba de pomenire a patriarhului Irineu al Serbiei.

La final, Chiriarhul Banatului a lăsat un mesaj în cartea de condoleanțe, deschisă la sediul Episcopiei sârbe din Timișoara, apoi s-a întreținut cu consulul sârbilor din oraș și cu președintele Uniunii sârbilor din România.  

În acest context, Părintele Mitropolit a evocat personalitatea patriarhului Irineu, pe care l-a întâlnit la Sfântul Sinod de la Creta din 2016 și împreună cu care a slujit Sfânta Liturghie în Muntenegru în urmă cu doi ani.  

Consulul Serbiei la Timișoara a mulțumit înaltpreasfințitului părinte Ioan pentru vizita frățească și a subliniat încă o dată bunele raporturi care există între bisericile și țările noastre.  

Comentarii

comentarii