Acasă Eveniment Irakieni găsiți în remorca unui TIR

Irakieni găsiți în remorca unui TIR

433
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, în cooperare cu poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara, au descoperit, ascunși într-o semiremorcă zece cetăţeni din Irak, care încercau să iasă ilegal din ţară. Alţi cincisprezece cetăţeni irakieni  au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Vărşand, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În această dimineață, în jurul orei 04.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean turc în vârstă de 48 ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Mercedes Benz şi semiremorca marca Krone, ambele înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta mai multe tipuri de mărfuri, pe ruta Turcia – Polonia. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit  al mijlocului de transport. În interiorul semiremorcii au fost descoperite ascunse, printre marfa transportată, zece persoane. Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei zece sunt cetățeni irakieni, trei bărbați, trei femei şi patru copii,  adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar minorii între 2 şi 9 ani, solicitaţi de azil in România. Aceştia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferul turc şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii irakieni, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

În urmă cu două zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand au depistat la frontiera cu Ungaria cincisprezece cetăţeni din Irak,  care încercau să treacă ilegal în ţara vecină.

Comentarii

comentarii