Acasă Actualitate ISJ Timiș se pregătește pentru școala online! 57 de laptopuri pentru profesori...

ISJ Timiș se pregătește pentru școala online! 57 de laptopuri pentru profesori și 78 de tablete pentru elevi

192
DISTRIBUIȚI

Pandemia de coronavirus devine de la o zi la alta tot mai virulentă, prin urmare, Inspectoratul Școlar Județean Timiș pregătește sistemul de învățământ pentru școala online, care va reveni în forță, cu siguranță, în această iarnă, dacă timișorenii nu se vor vaccina anti-COVID19.

Prof. Marin Popescu, inspectorul șef al ISJ Timiș, a declarat, miercuri 8 septembrie, că instituția pe care o conduce a primit 57 de cereri de la cadrele didactice pentru echipamente informatice (laptop etc) și 78 de cereri de la elevi (tablete).

Dintre cele 57 de cereri de la profesori cele mai multe (30) sunt de la Școala nr. 30 din Timișoara și 10 de la Școala gimnazială Balinț.

Dintre cele 78 de cereri de la elevi cele mai multe (44) sunt de la Școala Gimnazială Balinț, 10 de la Școala nr. 27 și 11 la Liceul Teoretic ”Vlad Țepeș”.

”Până acum nu am avut solicitări, fiindcă noi acoperim toată plaja pentru echipamente pentru elevi, fiind vorba de tablete. O soluție acolo unde nu sunt echipamente electronice în școli este redistribuirea, de la unitățile școlare unde numărul elevilor a scăzut, către celelalte unde a crescut. Vom face un transfer fără plată de la o școală la alta. O altă soluție este și sprijinul oferit de ONG-uri sau a companii multinaționale. Vom transmite necesarul din școli către aceste entități. Aceleași soluții sunt și pentru cadrele didactice”, a spus prof. Marin Popescu, inspectorul șef al ISJ Timiș.

Comentarii

comentarii