Acasă Promo Israel și Iordania – spiritualitate și parfum oriental

Israel și Iordania – spiritualitate și parfum oriental

DISTRIBUIȚI

Iordania este  locul unde se spune că Moise a zărit „Țara Promisă”, locul în care Isus a fost botezat şi fortăreața în care Irod a ordonat decapitarea lui Ioan Botezatorul. Indiferent de gusturi, preferințe și religie, Iordania are mult mai multe de oferit, în afara de zestrea culturala. Aceasta este una dintre cele mai spectaculoase oferte ale acestei toamne, pe care Agenția de turism Ultramarin v-a pregătit-o cu mare bucurie.

Excursia de opt zile pornește de pe aeroportul din Timișoara, cu aterizare de la Tel Aviv și are un traseu excepțional. Prima vizită este la Haifa, al treilea oraş port ca mărime din Israel situat într-un golf, la poalele Muntelui Carmel. Aici se poate admira Templul Cultului Bahai, cu grădinile sale superb terasate, sit Patrimoniu UNESCO iar mai apoi Mănăstirea Stela Maris (Steaua Mării) – construită peste Peștera Sf. Ilie Tezviteanul.

Muntele Tabor și biserica ortodoxă ridicată pe locul unde s-a pretrecut „Schimbarea la Faţă” a lui Iisus este o altă oprire pe traseul propus de Ultramarin. La fel Capernaum, unde se află Casa Sfântului Petru si sinagoga – centrul slujirii Domnului și Tabgha, unde Hristos a înmulţit 5 pâini si 2 peşti ca să ajungă la 5000 de oameni. Un mic popas se va face pe Muntele Fericirilor, o colină domoală, de 560 m înălţime, în mijlocul câmpiei de unde ochii pot privi la Marea Galileei unde Isus a rostit ,,Predica de pe munte”.

Un alt obiectiv pe traseu este Nazareth, locul unde Iisus şi-a petrecut o mare parte din viaţa sa. Acolo se afă  Biserica catolica a Bunei Vestiri, înalţată pe locul unde Arhanghelul Gabriel a anunţat-o pe Fecioara Maria, că va naşte La  Cana Galileei (Kafi Kana),  Hristos a făcut prima minune, transformând apa în vin, în casa lui Simon Cananitul. Ultramarin vă propune să continuați apoi călătoria spre Yardenit – locul amenajat de botez pe râul Iordan.

Primul obiectiv vizitat în Iordania va fi Madaba „orașul mozaicurilor”. Aici se află Biserica Ortodoxa Sf. Gheorghe, cea care cuprinde mosaicul ce reprezinta cea mai veche harta a Țării Sfinte, cu centrul la Ierusalim. Pe Muntele Nebo (800 metri), Moise a văzut Pământul Făgăduinței.

Orașul Amman este o adevărată bijuterie: Citadela, cu perspective spre Amfiteatrul Roman, Templul lui Zeus, Palatul Omayazilor, Muzeul de Arheologie.  La Petra – capitala Nabatienilor, „cetatea roz roşiatică” construită din clădiri tăiate în stâncă, veche de peste 2.000 ani, dar redescoperită în 1812 după 300 de ani de uitare este unul dintre cele mai spectaculoase situri ale Iordaniei. Aşezată într-un canion care îi conferă o poziționare naturală excelentă, cetatea a rezistat atacurilor elenilor și romanilor conduşi de Pompei, dar a fost învinsă de armatele lui Traian.

Ierusalim, Bethleem, Muntele Sion sunt doar alte câteva obiective de neratat în splendida excursie în Israel și Iordania propusă de Agenția de turism Ultramarin la sfârșitul lunii noiembrie, cu plecare direct din Timișoara. O călătorie pe care cei mai mulți dintre noi doresc să o facă măcar o data în viață. În plus, tariful este EARLY BOOKING dacă suma este achitată până în 8 septembrie! Detaliile complete ale excursiei le găsiți aici.

Comentarii

comentarii