Acasă Economic Istoria blenderului – din 1922 până astăzi

Istoria blenderului – din 1922 până astăzi

DISTRIBUIȚI

În 1922, Stephen Poplawski a inventat blenderul. Pentru cei ce nu petrec foarte mult timp în bucătărie, un blender este un aparat electric de mici dimensiuni, care are un recipient înalt și lame care amestecă, toacă și măcină băuturi și alimente.

Stephen Poplawski a fost primul care a pus o lamă de filare în partea de jos a unui recipient. Blenderul său a fost dezvoltat pentru Arnold Electric Company și a primit numărul de brevet US1480914. Era recunoscut ca blender în Statele Unite și un lichidizator în Marea Britanie.

Dispozitivul avea un recipient cu un agitator rotativ plasat pe un suport care conținea motorul. Aceasta permitea amestecarea băuturilor în suport, apoi scoaterea recipientului pentru a turna conținutul și a curăța vasul. Aparatul a fost proiectat pentru a produce băuturi acidulate.

Între timp, L.H. Hamilton, Chester Beach și Fred Osius au format Hamilton Beach Manufacturing Company în 1910. Compania a devenit cunoscută pentru aparatele electrocasnice de bucătărie și a fabricat designul Poplawski. Ulterior, Fred Osius a început să lucreze la modalități de îmbunătățire a blenderului Poplawski.

Fred Waring, un student Penn State de arhitectură și inginerie, a fost întotdeauna fascinat de gadgeturi. El a fost sursa financiară și de marketing care a propulsat blenderul Waring Blender pe piață, dar Fred Osius a fost cel ce a inventat și patentat aparatul în 1933.

Fred Osius știa că Fred Waring avea o pasiune pentru noi invenții, iar Osius avea nevoie de bani pentru a aduce îmbunătățiri blenderului său. Vorbind cu Fred Waring în urma unei emisiuni radio în direct la Teatrul Vanderbilt din New York, Osius și-a prezentat ideea și a primit o promisiune din partea lui Waring, aceea de a-i sprijini cercetările ulterioare.

Șase luni și 25.000 de dolari mai târziu, blenderul suferea în continuare dificultăți tehnice. Nemulțumit, Waring a renunțat la colaborarea cu Fred Osius și reproiectat din nou blenderul.

În 1937, blenderul Miracle Mixer, deținut de Waring, a fost prezentat publicului la National Restaurant Show din Chicago, la un preț de 29,75 dolari. În 1938, Fred Waring a redenumit corporația Miracle Mixer Corporation în Waring Corporation și numele mixerului a fost schimbat în Waring Blendor, a cărui ortografie a fost modificată eventuală în Blender.

Fred Waring a pornit o campanie de marketing de unul singur, care a început cu hoteluri și restaurante pe care le-a vizitat în timpul unui turneu cu trupa sa și s-a extins ulterior în magazine de lux, precum Bloomingdale și B. Altman. Waring s-a lăudat o dată unui reporter din St. Louis spunând: “… acest mixer va revoluționa băuturile americane.” Și a făcut-o.

Aparatul Waring Blender a devenit un instrument important în spitale pentru implementarea unor diete specifice, precum și un dispozitiv vital de cercetare științifică. Dr. Jonas Salk l-a folosit în timp ce dezvolta vaccinul pentru poliomielita. Al 1.000.000-lea Waring Blender a fost vândut în 1954, iar aparatul este și astăzi la fel de popular. Produsele Waring fac parte acum din brandul Conair.

În Europa, elvețianul Traugott Oertli a dezvoltat un blender bazat pe construcția tehnică și concepția stilului de design al aparatului Waring Blendor, lansând în 1943 modelul Turmix Standmixer.

Pe baza blenderului, Traugott a dezvoltat, de asemenea, un alt fel de aparat pentru a extrage suc de orice fructe sau legume suculente, Turmix Juicer, care a fost disponibil și ca accesoriu separat pentru utilizare în blenderul Turmix. Traugott a promovat beneficiile consumului de sucuri naturale din fructe și legume, cu rețete, pentru a-și promova blenderul și storcătorul.

Odată cu popularitatea în creștere a smoothie-urilor, frappucinos și a altor băuturi congelate preparate în fața clientului, noile modele de blendere comerciale includeau adesea un nivel mai redus de zgomot și controale computerizate.

Blenderele specializate pentru prepararea băuturilor și pentru prepararea alimentelor au devenit rapid populare și utilizate în întreaga lume de către bucătari.

În 1949, compania Vitamix și-a promovat blenderul într-una dintre primele reclame comerciale televizate. Aceasta a durat 25 de minute, sugerând că blenderul poate să fie utilizat pentru a prepara pesmet, clătite de cartofi, băuturi laxative cu spanac și o băutură tip desert, care conținea ouă întregi crude și cochiliile lor, pe care gazda a menționat că poate fi savurată ca laptele.

Comentarii

comentarii