Acasă Eveniment ISU Arad, răspunde imaginilor cu oameni înghesuiţi în autocare: transportăm persoane cu...

ISU Arad, răspunde imaginilor cu oameni înghesuiţi în autocare: transportăm persoane cu microbuze

925
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a precizat, joi seară, după apariţia în spaţiul public a unor imagini cu români înghesuiţi în autocare, la intrarea în ţară, că nu are în dotare autobuze, ci doar microbuze, pentru transportul celor care intră în ţară pe jos, şi că în aceste maşini nu s-a depăşit numărul de persoane admise în documente.

“Referitor la filmul apărut în mediul online: autocarul nu aparţine ISU Arad. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vasile Goldiş al Judeţului Arad nu are autocar în înzestrare. ISU Arad nu a încheiat contract cu nici un operator economic, pentru că nu este atributul inspectoratului. ISU Arad nu are personal în punctele de trecere a frontierei cu atribuţii în tirajul persoanelor intrate în ţară, formarea convoaielor si îmbarcare persoanelor.  ISU Arad transporta persoane din PCTF, cu 2 sau 3 microbuze, în funcţie de situaţie. 1 microbuz de culoare roşie cu însemne, personalizat şi cu numere de înregistrare MAI, 1 microbuz de culoare albă cu numere de înregistrare MAI si un microbuz de culoare albă al CMJ Arad. La nici un transport executat de ISU Arad nu s-a depăşit numarul de persoane admise în documente maşini”, se arată într-un comunicat al ISU Arad.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, a precizat, la rândul său, că prefectul Gheorghe Stoian a luat legătura cu organele abilitate şi le-a solicitat să nu permită supraîncărcarea autocarelor de la punctele de trecere a frontierei.

“Domnul prefect al judeţului Arad, Gheorghe Stoian, cunoaşte problema, a luat legătura cu domnul chestor de Poliţie Bondar Marin din cadrul ITPF Oradea, de asemenea a luat legătura cu Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei şi cu Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad dând dispoziţie să nu se mai permită accesul în autocar al unui număr de oameni peste capacitatea autocarului. Aceste autocare sunt puse la dispoziţia oamenilor care intră pe jos prin Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac I de către DSP Arad”, a declarat Lucian Cozma.  

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, prin cele două puncte de trecere a frontierei Nădlac I şi Nădlac II au intrat 410 persoane, pe jos.

Pe reţelele de socializare au apărut imagini cu români înghesuiţi în autocar, la intrarea în ţară. Ei urmau să intre în carantină. Imaginile sunt însoţite de următorul mesaj: ”După 4 ore de frig în vamă stăm ca sardinele în autocar să intrăm în carantină!!! Asta-i protecţia noastră România???”.

Comentarii

comentarii