Acasă Eveniment ISU Timiș, o medie de aproape 100 de intervenții pe zi, în...

ISU Timiș, o medie de aproape 100 de intervenții pe zi, în septembrie. Două treimi dintre solicitări, pentru SMURD

306
DISTRIBUIȚI

În luna septembrie 2021, pompierii militari timișeni au răspuns la 2.930 de intervenții și misiuni specifice. Dintre acestea, peste 2.000 au fost pe partea de acordare a primului ajutor medical. Tot în septembrie, au fost peste 100 de intervenții la incendii și peste 100 de intervenții la accidente rutiere.

Pe partea de acordare a primului ajutor, echipajele SMURD au avut 2039 de solicitări, așadar o medie de 68 de intervenții pe zi. „Paramedicii militari au acordat primul ajutor unui număr de 2004 de persoane, dintre care 117 de copii. Cele mai multe solicitări au fost pe partea de afecțiuni diverse medicale (chirurgicale, medicale, neurologice, oftalmologice), cu 981 de solicitări, urmate de solicitările pe partea de traumatisme – 460 de cazuri, intoxicații – 137 de solicitări, afecțiuni cardiace – 133 de solicitări, epidemii (COVID 19) – 105 solicitări și 223 de solicitări pentru alte afecțiuni”, transmite Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Timiș.

În ceea ce privește incendiile din luna septembrie, pompierii au intervenit la 44 de incendii cu pagube și 65 de incendii de vegetație uscată. Principala cauză a incendiilor din luna septembrie a fost flacără și jar sau scânteie, în cazul a 75 dintre acestea, pe locul doi situându-se incendiile provocate de cauze de natură electrică – arc sau scânteie electrică, efect termic al curentului electric și scurtcircuit electric – 23 de cazuri.

Echipajele de pompieri au asigurat măsuri specifice și au acordat primul ajutor medical la 104 accidente rutiere și feroviare, dintre care 4 accidente rutiere/feroviare cu victim încarcerate. Pe lângă intervențiile în situații de urgență, pompierii au desfășurat și 449 de misiuni specifice pandemiei de coronavirus: misiuni de informare preventivă, controale privind respectarea măsurilor de prevenire COVID-19 și transport persoane pozitive COVID-19.

Comentarii

comentarii