Acasă Eveniment Italian jefuit de 60.000 de euro, la Peciu

Italian jefuit de 60.000 de euro, la Peciu

DISTRIBUIȚI

peciuPe un italian stabilit în localitatea timişeană Peciu naivitatea l-a costat  14.000 de euro. Putea să fie, însă, mult mai rău…

Omul a fost într-atât de naiv încât şi-a lăsat casa şi economiile de sub saltea, adică 60 de mii de euro, pe mâna unui tânăr român de mare… încredere. Italianul a plecat pentru o perioadă în Peninsulă, crezând că bunurile sale vor fi în siguranţă dacă le lasă în grija “prietenului” său.  Imediat ce proprietarul casei a plecat, tânărul de 27 de ani a luat banii de sub saltea şi, împreună cu un amic, a încercat să părăsească ţara.

Nu a putut să iasă din România cu atâţia bani, aşa că s-a întors la Peciu, unde s-a pus pe cheltuieli serioase şi a început chiar să se laude  cu fapta sa. Prostia l-a costat scump: un alt amic i-a cerut 2.000 de euro, ca să nu-l toarne poliţiştilor. Restul de bani, adică 49.000 de euro, i-a dat spre păstrare unei fete de numai 17 ani.

La întoarcerea acasă, italianul a rămas şocat, dar nu mut, căci imediat a sesizat problema organelor de ordine. Poliţiştii au desluşit imediat povestea, iar făptuitorii s-au ales cu dosare penale. Din cei 60.000 de euro, poliţiştii au mai reuşit să recupereze doar 46.100. (O.M.)

Comentarii

comentarii