Acasă Administraţie ITM Timiș a controlat stațiile de benzină din Timișoara și din 19...

ITM Timiș a controlat stațiile de benzină din Timișoara și din 19 comune din județ

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș a desfășurat în perioada 10-16 martie, acțiuni de control în stațiile de distribuție a carburanților auto cod CAEN-4730, în Timișoara și în 19 comune din Timiș.

Este vorba de Lugoj, Făget, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Deta, Denta, Moravița, Ciacova, Jebel, Liebling, Lovrin, Șandra, Peciu Nou, Ghiroda, Dumbrăvița, Buzias, Mosnita Nouă, Giroc și Șag.

Au participat un număr de 45 de inspectori: 20 din compartimentul RM și 25 din compartimentul SSM.

În cadrul Campaniei Naționale în județul Timiș au fost efectuate 93 de controale, din care : 44 în domeniul RM si 49 in domeniul SSM.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale, din care: 99 avertismente si 5 amenzi în valoare totală de 24.000 lei (16.000 lei în domeniul RM și 8.000 in domeniul SSM).

Dintre neconformitățile identificate  (pentru care au fost dispuse masuri cu termen de realizare și intrare in legalitate) amintim principalele neconformități.

În domeniul SSM: evaluari de riscuri profesionale incomplete; absenta protectorilor la unele echipamente; deficiente la instalatiile electrice, cabluri de alimentare pozate pe sol, fara a fi protejate impotriva deteriorarii acestora; prize fara marcarea tensiunii de alimentare; fise individuale de instruire in domeniul SSM incomplete.

În domeniul RM:  munca suplimentară; repaus săptămânal si munca de noapte, lipsa copie CIM ( contract individual de muncă) la locul de desfășurare a activității si termenele de transmitere a datelor în REGES în format electronic – a explicat Kașai Pavel, inspector șef al ITM Timiș, joi 17 martie 2022.

Comentarii

comentarii