Acasă Actualitate ITM Timiș nu mai vrea accidente de muncă! Ziua Internațională pentru Sănătate...

ITM Timiș nu mai vrea accidente de muncă! Ziua Internațională pentru Sănătate și Securitate în Muncă

DISTRIBUIȚI

Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Accidentelor de Muncă, cunoscută și drept Ziua Internațională pentru Sănătate și Securitate în Muncă este marcată, în fiecare an, în data de 28 aprilie.

Aceasta este ziua în care mișcarea sindicală onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale prin organizarea, simultan, de campanii în întreaga lume.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș a organizat, joi, 28.04.2022, la sediul instituției – în prezența serviciilor externe și interne de prevenire și protecție în domeniul securității și sănătății în muncă, a colaboratorilor în domeniu, precum și a inspectorilor de muncă, ai serviciului  securitate și sănătate în muncă – un simpozion aniversar dedicat acestui mare eveniment internațional.

Cu acest prilej, cei prezenți au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor accidentelor de muncă, la sugestia inspectorului șef, Kașai Pavel.

De asemenea, inspectorul șef, Kașai, a transmis un îndemn angajaților și angajatorilor din Timișoara și din Timiș să acționeze cu responsabilitate și seriozitate prin metodele specifice, în vederea conștientizării  și  respectării normelor de securitate în muncă, în scopul prevenirii producerii accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale

“Cu ocazia acestui eveniment aniversar, dorim să tragem un semnal de alarmă asupra importanței îmbunătățirii  activității în domeniul securități și sănătății în muncă, în toate domeniile și sectoarele de activitate din Timiș. De asemenea doresc să supun atenției dumneavoastră două probleme extrem de importante.

În acest domeniu să nu facem nimic formal sau superficial, fiindcă atunci se pot produce accidente în muncă. De asemenea, problema securității și sănătății în muncă trebuie tratată cu mare seriozitate și maximă responsabilitate“, a fost îndemnul lui Kașai Pavel, inspectorul șef al ITM Timiș, joi 28 aprilie 2022.

Cartel Alfa atenționează că aproape 30.000 de oameni își pot pierde viața la locul de muncă în cele 27 țări ale Uniunii Europene, unde se află și România, în următorul deceniu în lipsa unor măsuri pentru a face locurile de muncă mai sigure, avertizează sindicatele cu ocazia Zilei Internaționale a Comemorării Victimelor Accidentelor de Muncă, cunoscută și drept Ziua Internațională pentru Sănătate și Securitate în Muncă, marcată în fiecare an pe 28 aprilie.

 

                                                                

 

Comentarii

comentarii