Acasă Actualitate Iulian Dascălu a devenit Cetăţean de onoare al Timişoarei

Iulian Dascălu a devenit Cetăţean de onoare al Timişoarei

722
DISTRIBUIȚI

Cu 18 voturi pentru, consilierii locali au votat luni, fără nicio discuţie, decernarea titlului de Cetăţean de onoare al municipiului Timişoara dezvoltatorului imobiliar Iulian Dascălu.

Iniţiativa i-a aparţinut primarului Nicolae Robu, datorită marilor investiţii pe care acesta le-a făcut în Timişoara, în special în zona Iulius Town.

“Se acordă Titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara domnului Iulian Dascălu, pentru întreaga activitate şi pentru meritele avute în dezvoltarea şi promovarea Municipiului Timişoara”, este textul proiectului de hotărâre care a devenit hotărâre de CLT.

Titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara reprezintă cea mai înaltă distincţie acordată de către Consiliul Local al Municipiului Timişoara şi se decernează categoriilor de personalităţi care, prin realizările lor deosebite au făcut cunoscut numele municipiului Timişoara, în ţară şi străinătate.

Imaginea Timişoarei, Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, este construită şi reprezentată la nivel local, naţional şi internaţional de personalităţile ei culturale, artistice, sportive, de medici, ingineri, specialişti cu rezultate deosebite, veterani de război, persoane care, prin acţiunile lor, au preîntâmpinat producerea de evenimente grave, sau, prin sacrificiul suprem, au salvat vieţile concetăţenilor lor.

“Domnul Iulian Dascălu, primul şi cel mai mare dezvoltator şi operator român de centre comerciale de tip mall din România este îndreptăţit să primească acest titlu, având în vedere performanţele din întreaga sa carieră. Prin proiectele create, a avut un rol important în dezvoltarea urbanistică, dar mai ales în cea economică a oraşelor alese pentru planurile sale de afaceri. Presa de business l-a inclus în prestigioase topuri naţionale ale celor mai valoroşi manageri şi oameni de afaceri. Ţinând cont de cele enumerate mai sus, apreciez ca fiind oportună promovarea proiectului de hotărâre privind acordarea Titlului de “Cetăţean de onoare al Municipiului Timişoara” domnului Iulian Dascălu, cel mai mare dezvoltator şi operator român de ansambluri urbanistice din România, pentru întreaga sa activitate şi pentru meritele avute în dezvoltarea Municipiului Timişoara şi a imaginii acestuia”, se arată în documentaţia care a însoţit proiectul de hotărâre.

Comentarii

comentarii