Acasă Actualitate Iulian Dascălu, cetăţean de onoare al Timişoarei – propunerea primarului Nicolae Robu

Iulian Dascălu, cetăţean de onoare al Timişoarei – propunerea primarului Nicolae Robu

840
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu doreşte ca omului de afaceri Iulian Dascălu să i se acorde titlul de cetăţean de onoare al municipiului Timişoara, graţie marilor investiţii pe care acesta le-a făcut în Timişoara, în special în zona Iulius Mall, Openville şi Iulius Town.

Cu toate acestea, edilul nu a exclus posibilitatea ca în cadrul consiliului local să aibă opozanţi la iniţiativă.

“Se acordă Titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara domnului Iulian Dascălu, pentru întreaga activitate şi pentru meritele avute în dezvoltarea şi promovarea Municipiului Timişoara”, este textul proiectului de hotărâre care va fi supus votului în prima şedinţă de CLT.

Titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara reprezintă cea mai înaltă distincţie acordată de către Consiliul Local al Municipiului Timişoara şi se decernează categoriilor de personalităţi care, prin realizările lor deosebite au făcut cunoscut numele municipiului Timişoara, în ţară şi străinătate.

Imaginea Timişoarei, Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, este construită şi reprezentată la nivel local, naţional şi internaţional de personalităţile ei culturale, artistice, sportive, de medici, ingineri, specialişti cu rezultate deosebite, veterani de război, persoane care, prin acţiunile lor, au preîntâmpinat producerea de evenimente grave, sau, prin sacrificiul suprem, au salvat vieţile concetăţenilor lor.

“Domnul Iulian Dascălu, primul şi cel mai mare dezvoltator şi operator român de centre comerciale de tip mall din România este îndreptăţit să primească acest titlu, având în vedere performanţele din întreaga sa carieră. Prin proiectele create, a avut un rol important în dezvoltarea urbanistică, dar mai ales în cea economică a oraşelor alese pentru planurile sale de afaceri. Presa de business l-a inclus în prestigioase topuri naţionale ale celor mai valoroşi manageri şi oameni de afaceri. Ţinând cont de cele enumerate mai sus, apreciez ca fiind oportună promovarea proiectului de hotărâre privind acordarea Titlului de “Cetăţean de onoare al Municipiului Timişoara” domnului Iulian Dascălu, cel mai mare dezvoltator şi operator român de ansambluri urbanistice din România, pentru întreaga sa activitate şi pentru meritele avute în dezvoltarea Municipiului Timişoara şi a imaginii acestuia”, se arată în documentaţia care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Comentarii

comentarii