Acasă Actualitate Jandarmul Adrian Hordilă și Marcel Semidrean, acuzați de abuzuri sexuale unor fetițe...

Jandarmul Adrian Hordilă și Marcel Semidrean, acuzați de abuzuri sexuale unor fetițe de la casa de tip familial Vera

3376
DISTRIBUIȚI

Acuzații de abuz sexual vin de la casa de tip familial Vera din Sântana, acolo unde soții îngrijitoarelor, Marcel Semidrean și jandarmul Adrian Hordilă, sunt acuzați de abuz sexual de un copil care între timp a fost adoptat. Adrian Hordilă este cunoscut ca jandarmul de la poarta Tribunalului Arad, cel care te verifică să nu intri cu obiecte interzise în tribunal. Marcel Semidrean este angajat al Companiei de Apă Arad.

Fiind casă de tip familial, Stela Semidrean și Nicoleta Hordilă lucrează în ture. În anii trecuți, se întâmpla ca pe timpul acestor ture să vină în vizită, în prima fază, Marcel Semidrean, iar mai apoi, după angajarea Nicoletei Hordilă, să vină și Adrian Hordilă în vizită.

După ce o parte dintre copii i-au transmis Stelei Semidrean ceea ce se întâmplă, directorul Daniel Hărcăian se pare că a auzit și el ceva. S-a dat o directivă internă conform căreia soții îngrijitoarelor să nu mai vină în vizită.  Astfel, Marcel Semidrean nu mai putea veni pe la Casa Vera, dar între timp a fost angajată Nicoleta Hordilă și așa a ajuns să viziteze casa soțul ei, jandarmul Adrian Hordilă.

„În ultimele luni tot plângea și am dus-o la psiholog. După câteva ședințe, îndrumați și de doamna psiholog, am reușit să aflu ceva care m-a lăsat perplex. Fetița mi-a spus că a fost abuzată sexual de soții îngrijitoarelor de la Sântana, Marcel Semidrean și Adrian Hordilă, ultimul fiind jandarm în Arad. Perioadele au fost diferite, Marcel Semidrean abuzând de ea când avea 9 ani, iar Adrian Hordilă după aproximativ un an după ce Semidrean nu mai venea pe la Casa Vera. De fapt, în perioada în care Semidrean abuza de copil, soția lui Hordilă încă nu era angajată acolo. Vorbind cu fetița, mi-a spus detalii șocante. Semidrean dorea doar sex oral, în timp ce Hordilă îi cerea să i-o frece cu mâna… Mai mult decât atât, Hordilă îi și dădea 10 lei la final. Am făcut plângere penală împotriva celor doi ”, spune tatăl adoptiv al copilei.

Evident că din partea celor doi acuzați nimeni nu recunoaște nimic. Nici ei și nici soțiile lor. Ca în orice astfel de cazuri, se acordă mereu prezumpția de nevinovăție. Însă, cele spuse de fetița care a fost adoptată sunt susținute de alte fete cu care fetița nu s-a mai văzut de mult timp, iar declarațiile seamănă izbitor. Astfel, una dintre fetele care a plecat din această casă de tip familial, confirmă că cei doi abuzau de copilele din casă. Repetăm însă, justiția o să stabilească cine are dreptate, nu noi.

„Cînd ne-am dus la mare, doamnele Stela și Dana ne-a lăsat pe noi cu Marcel. Ele au rămas cu cele mai mici. Marcel a venit cu mine și cu altă fostă colegă, care nici ea nu mai e acum la Sântana, și făcea baie în mare alături de noi. El se făcea că se bagă pe sub apă și ca și cum ne-ar lua pe umeri și ne-ar arunca. Dar nu era așa, el ne băga degetul în vagin. Îl băga tare și chiar durea. În timp am încercat să-i spunem lui Stela ceea ce se întâmplă, pentru că Marcel venea și tot punea mâna pe noi, ne punea pe sâni, pe fund sau ne băga efectiv mâna în chiloți. Stela, Steluca cum îi ziceam noi, ne-a interzis să mai vorbim despre acest subiect și tot ne zicea că tot ce se întâmplă aici, în casă, rămâne în casă. Apoi, după ceva vre,e a apărut Hordilă. Și el, cum ne prindea, cum ne punea mâna pe fund, sau ne băga și el mâna în chiloți. Așa au încercat și cu mine, amândoi, dar eu mă opuneam. La alte fete cred că le-a făcut mai mult… ”, spune tânăra care a crescut la Casa Vera.

Dosarele în care sunt cercetați, sau ar trebui să fie cercetați, cei doi, se află la Parchetul Chișineu Criș, în cazul lui Marcel Semidrean, respectiv la Parchetul Militar Timișoara în cazul jandarmului Adrian Hordilă. Ceea ce este ciudat, este că deși au trecut câteva săptămâni de la depunerea plângerii penale de către familia adoptivă a copilului, niciunul dintre cei doi nu a fost nici măcar audiat.

Până la soluționarea dosarelor celor doi, Erika Stark, directorul DGASPC, a dispus o anchetă internă la Casa de tip familial Vera din Sântana. „Noi facem ceea ce ține de noi. Ieri chiar am trimis poliția acolo… În ceea ce privește nevinovăția sau nu a celor doi, asta va fi stabilită de organele legii”, spune Erika Stark.

Sursa: specialarad.ro

Comentarii

comentarii