Acasă Cultura Jimbolia 14 iulie: Tigrul albastru și Animal Crossing. Proiecție de film și...

Jimbolia 14 iulie: Tigrul albastru și Animal Crossing. Proiecție de film și spectacol. Veniți!

DISTRIBUIȚI

Jimbolia 14 iulie, la ora 20 -21. Piața Sf. Florian. Bănățenii sunt invitați la proiecția filmului Tigrul albastru și la spectacolul Animal Crossing, prezentat de Teatrul Basca Timișoara.

Filmul spune povestea a doi copii simpatici care se luptă să rezolve probleme legate de protejarea naturii. Prietenia copiilor cu TIGRUL ALBASTRU aflat în mijlocul orașului face din acest film un basm urban modern, care combină filmul clasic cu elemente de animație foarte poetică. Filmul este accesibil atât celor mari cât mai ales celor mici, datorită tematicii sale și a felului sensibil și intuitiv în care se folosește de mijloace neconvenționale.

Spectacolul ANIMAL CROSSING explorează povestea a doi polițiști de frontieră care supraveghează granița româno-maghiară. Piesa de teatru vorbește despre refugiați dar din perspectiva celor doi polițiști, doi oameni simpli și invită cu umor și multa delicatețe din partea talentaților actori timișoreni la o investigație interioară sinceră, a fiecăruia cu sine, în legătură cu reacțiile noastre fata de viața unor refugiați despre care nu știm nimic dar ne imaginam cu ușurință totul. Accesați pagina ROD Festival, care aduce Caravana ROD în Jimbolia, pentru a fi la curent cu programul complet.

Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul

Timișoara prin Centrul de Proiecte. Acţiune finanţată de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2022.

 

 

Comentarii

comentarii