Acasă Cultura Joia de literatură cu Robert Șerban și invitații săi debutează cu Cartea...

Joia de literatură cu Robert Șerban și invitații săi debutează cu Cartea neisprăvirii, la Humanitas Timișoara

510
DISTRIBUIȚI

„Joia de literatură contemporană cu Robert Șerban și invitații săi“, găzduită de Librăria Humanitas din Timișoara, debutează pe 26 septembrie, ora 18.00, cu lansarea celui mai nou roman al lui T.O. Bobe, Cartea neisprăvirii, apărut la Editura Humanitas.

„O ispravă a literaturii române – o carte șăgalnic numită Cartea neisprăvirii. Unul dintre cele mai tandre și dinlăuntru trăite portrete făcute literaturii, această ispravă colosală a omului, încă neisprăvit(ă).“

„O carte nu-i altceva decât o înșiruire de cuvinte, de paragrafe, de întâmplări din viețile altora, fie ei adevărați, în carne și oase, fie închipuiți, iar cuvintele și paragrafele și oamenii ăștia sau zebrele sau pinguinii nu fac altceva decât să pozeze, să înregistreze ceva ce există undeva în stimatul cititor și depinde de el dacă e acasă sau nu pentru o carte sau alta, depinde de el dacă-i deschide ușa și o lasă să-i înregistreze sau nu consumul de energie electrică, depinde de el dacă în timp ce citește i se zbârlește părul pe mâini dintr-o cauză sau din alta ori dacă își zice ia mai lasă-mă, frate, cu prostiile astea ori dacă își aduce aminte de mirosul pielii bunicii atunci când se apleca pe deasupra lui să mai îndese bucățica de cașcaval în marginea mămăligii ori dacă citind își proiectează un viitor fericit cu femeia sau cu bărbatul cu care în urmă cu trei zile a împărțit o conservă de ton în ulei și o bere.“, susține T.O. Bobe.

Comentarii

comentarii