Acasă Eveniment Judecătorul acuzat că a accidentat un copil şi a fugit fost reţinut...

Judecătorul acuzat că a accidentat un copil şi a fugit fost reţinut la Timişoara

521
DISTRIBUIȚI

CSM a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă acestuia

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat vineri reţinerea şi arestarea preventivă a lui Sever Dumitraşcu, judecător în cadrul Tribunalului Mehedinţi. Potrivit unui comunicat al CSM, solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru judecători de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică.

 "În baza art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, raportat la art. 95 alin. (1) lit. Magistraturii a încuviinţat vineri reţinerea şi arestarea preventivă a lui Sever Dumitraşcu Sever, judecător în cadrul Tribunalului Mehedinţi", se arată în comunicatul CSM.
Judecătorul este acuzat că, după ce accidentat în urmă cu o zi un copil de 3 ani, a părăsit locul faptei. 
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a dispus preluarea cauzei având ca obiect accidentul rutier petrecut joi în oraşul Drobeta Turnu Severin, în care a fost implicat Sever Dumitraşcu şi efectuarea cercetărilor de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică. "Temeiul care a stat la baza preluării cauzei l-a constituit impactul produs, precum şi soluţionarea cu celeritate având în vedere că avizul pentru punerea în mişcare a acţiunii penale se solicită la CSM", se precizează în comunicat.
Din cercetările efectuate până în acest moment a rezultat faptul că, în cursul zilei de joi, în jurul orelor 16,30, Sever Dumitraşcu, aflat la volanul autoturismului său, proprietate personală, a pătruns pe o stradă cu ”Acces Interzis” din oraşul Drobeta Turnu Severin, unde a accidentat un copil în vârstă de 3 ani, apoi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
"Autoturismul implicat în accident a fost identificat la domiciliul numitului Sever Dumitraşcu. Acesta a fost identificat în cursul zilei de vineri, în Timişoara, fiind pus în executare mandatul de aducere emis de procurori pe numele acestuia. În prezent se află în drum spre Bucureşti, unde va fi audiat la sediul PÎCCJ", susţine sursa citată.
PÎCCJ menţionează că, imediat după accident, un trecător aflat în zonă a apelat serviciul de urgenţă, astfel încât copilul accidentat a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, în prezent având piciorul în gips şi fiind în afara oricărui pericol.
Cauza a fost înregistrată iniţial la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, un procuror din cadrul acestei unităţi deplasându-se la faţa locului pentru cercetările preliminare.
 

Comentarii

comentarii