Acasă Economic Județul din România în care străinii investesc zeci de milioane de euro

Județul din România în care străinii investesc zeci de milioane de euro

780
DISTRIBUIȚI

Atunci când vine vorba de noi locuri de muncă, județele monoindustriale din România mizează pe investiții străine. În acest județ, o companie belgiană investește 40 de milioane de euro și promite 300 de noi locuri de muncă.

Va construi un centru logistic şi hale industriale pe un teren la ieşirea din Deva. Este prima investiţie străină de acest tip în oraş din ultimii 10 ani. Tot în Hunedoara, un grup german construieşte o fabrică de maşini de spălat, în care investeşte 110 milioane de euro.

La ieşirea din Deva se lucrează la foc continuu. Cele 15 hectare de teren cumpărate de investitorul belgian sunt transformate în zonă industrială. Costurile estimate: 40 de milioane de euro.

Pe jumătate din suprafaţă va fi ridicat un centru logistic, iar pe cealaltă jumătate vor fi construite hale industriale pentru care investitorul are deja semnate contractele de închiriere. Lucrările trebuie finalizate cel mai târziu până la începutul lunii august.

Afacerea este prima de o asemenea amploare după un deceniu în care la Deva nu s-au făcut investiţii.

„O investiţie de peste 40 de milioane de euro, care va genera peste 300 de locuri de muncă şi câteva sute de mii de lei bune în fiecare an impozit pe clădiri, pe teren, pe salarii”, a declarat Florin Oancea, primar Deva.

Fost judeţ monoindustrial, Hunedoara avea la finalul anului trecut o rată a şomajului de 3,43%, adică puţin peste 6.000 de persoane care căutau activ un loc de muncă. Pe lângă cele 300 de locuri de muncă pe care le promit belgienii, şi un grup din Germania va deschide o fabrică de maşini de spălat la Simeria.

Investiţia este estimată la 110 milioane de euro şi va crea 700 de noi locuri de muncă. Însă, în acest caz, producţia ar urma să înceapă abia în 2021, scrie Digi24.ro.

Comentarii

comentarii