Acasă Economic Județul Timiș a depășit Clujul la achiziția de locuințe

Județul Timiș a depășit Clujul la achiziția de locuințe

DISTRIBUIȚI

Locuitorii din județul Cluj n-au mai cumpărat anul acesta locuințe la fel de mult ca în ultimii ani. De vină ar putea fi și prețurile mai mari, care le depășesc chiar și pe cele de la București. Locul Clujului, ca număr de tranzacții încheiate, a fost luat acum de Timiș. Și județul Brașov l-a depășit, arată datele Agenției Naționale de Cadastru și Publcitate Imobiliară (ANCPI) analizate de Economica.net.

Clujenii cumpără din ce în ce mai puține locuințe, arată datele de la ANCPI pentru primele nouă luni din acest an. Iar scăderea este considerabilă, dacă ne uităm la cifre. În primele nouă luni de anul trecut s-au vândut peste 9.000 de locuințe. Anul acesta, numărul s-a redus cu 17%, la aproape 7.600 de tranzacții parafate.

Județul și-a pierdut coroana de cea mai mare piață imobiliară din provincie, după București, care marchează un nou record. Anul acesta s-au cumpărat cu 9% mai multe locuințe, aproape de 41.000 de unități.

Tranzacțiile cu locuințe parafate de locuitorii din județele Timiș și Brașov au fost mult mai multe anul acesta decât cele realizate în Cluj, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publcitate Imobiliară (ANCPI) analizate de Economica.net.

Și în Timiș s-a redus numărul de tranzacții, însă aici scăderea a fost mai mică, de doar 5%. Circa 8.700 de locuințe s-au cumpărat în primele trei trimestre din acest an, față de 9.102 de tranzacții parafate anul trecut.

În Brașov, scăderea numărului de tranzacții a fost de 6%, însă chiar și-așa, aici s-au vândut mai multe locuințe decât în județul Cluj: aproape 7.700 de unități.

În schimb numărul de tranzacții cu unități individuale a crescut cu 52% în județul Caraș-Severin pentru primele nouă luni din acest an.

Cu 43% mai multe tranzacții au fost parafate în județul Covasna anul acesta decât în primele nouă luni din 2021, mai arată datele ANCPI centralizate și analizate de Economica.net.

La nivel național, tranzacțiile cu unități individuale s-au redus cu 2,7%, adică s-au vândut cu 4.600 de unități mai puțin.

Comentarii

comentarii