Acasă Actualitate Județul Timiș are din nou un Infocentru Turistic, modernizat

Județul Timiș are din nou un Infocentru Turistic, modernizat

DISTRIBUIȚI

În incinta Bastionului Theresia, Consiliul Județean Timiș a redeschis Infocentrul turistic al județului. După o investiție de 1,6 milioane de lei, acesta are o nouă față, oferind un spațiu generos, cu informații legate de obiectivele turistice ale Timișului și cu personal dispus să rezolve toate întrebările puse de cei care vor să ne viziteze.

Programul a fost extins, iar acum este deschis și sâmbătă. Noua locație oferă macheta 3D a localității Charlotenburg, o hartă specială a bisericilor și mănăstirilor, o hartă a deja celebrei piste de ciclism de pe malul Begăi, spre Serbia, un ecran interactiv cu imagini din zonele ce sunt obiective turistice în Timiș. De asemenea, putem vedea, în cadrul unei expoziții, imagini cu morile Banatului, adunate și documentate de Asociația Acasă în Banat.

”Astăzi reinaugurăm, într-o formă extinsă, unul dintre cele mai moderne și extinse infocentre din țară. Spațiul este destul de amplu, generos, ne va permite să găzduim și alte evenimente. Avem o serie de colaborări cu firme din zona privată care vor dori să își promoveze produsele. Cred că infocentrul acesta trebuie să fie un punct pentru oricare turist, local sau străin, în care vine să viziteze Timișoara. Aici, colegii noștri să le dea toate informațiile de care au nevoie, să le răspundă la toate întrebările pe care le au cu privire la obiectivele turistice din județ, la obiectivele de cazare sau evenimente”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica, la redeschiderea infocentrului.

Investiția realizată de consiliul județean este semnificativă, în jur de 1,6 milioane de lei.

”În Bastionul Theresia, după o investiție semnificativă, am reabilitat Centrul Info la standarde care satisfac și cel mai exigent vizitator. Dacă adăugăm și faptul că este localizat într-unul dintre cele mai prestigioase obiective de patrimoniu din Timișoara, spațiul a devenit chiar el un obiectiv de neratat, așa cum o arată și Recenzia de Aur Google primită anul acesta”, a spus și Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJT, cel care s-a ocupat de proiectul de renovare a infocentrului de la Bastionul Theresia.

Centrul de informare este deschis de marți până duminică între orele 10:00 și 20:00.

 

Comentarii

comentarii