Acasă Cultura Jumătate de secol, cu PRO Musica, la Timișoara

Jumătate de secol, cu PRO Musica, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei organizează, luni, 22 mai, de la ora 12.00, la Hotel Atlas din Timișoara, Piața Sfântul Gheorghe nr. 2-3, o conferință de prezentare a echipei și începerea filmărilor la pelicula PRO Musica 5.0!

Ilie Sârbu, președintele asociației, a explicat că filmul va fi un documentar artistic-muzical cu elemente de docudramă, ce are ca temă istoria prezenței grupului timișorean ”PRO Musica” în spațiul culturii române de-a lungul unei jumătăți de secol, de la începutul anilor ’70, până în prezent.

Produs de Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei, proiectul se întemeiază, în principal, pe evocările, confesiunile și opiniile principalilor componenți ai grupului, filmate în anul 2023, cu o abordare retrospectivă.

La acestea se adaugă reconstituirile teatralizate cu actori, părerile și mărturiile unor muzicieni care s-au integrat, într-un moment sau altul, în grup, colaboratori, intelectuali, personalități sau simpli iubitori și admiratori ai formației, susținute de un bogat suport sonor și vizual, secvențe de arhivă din concertele grupului și/sau din afara lor, fotografii, afișe, pliante, documente etc.

 

Comentarii

comentarii