Acasă Actualitate Juriul european și-a exprimat încrederea în capacitatea Asociației TM2021 de a implementa...

Juriul european și-a exprimat încrederea în capacitatea Asociației TM2021 de a implementa proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană

DISTRIBUIȚI

În data de 11 și 12 iunie, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană a primit vizita membrilor Comisiei de monitorizare. Din delegație au făcut parte Agnieszka Wlazel, Jiri Suchanek, Raluca Velisar, Valentina Iancu, al reprezentantului Comisiei Europene, Gerald Colleaux, a Ministrului Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a Secretarului de Stat responsabil de proiectul Timișoara 2021- Capitală Culturală Europeană, Ioan Ardeal Ieremia și al reprezentantului MCIN, Andreea Reisz.

În aceste zile au avut loc discuții și întâlniri cu membrii Consiliului Director al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, cu o parte din partenerii și colaboratorii asociației, cu membrii echipei, și cu reprezentanții societății civile.

Unul dintre proiectele importante aflate pe agenda vizitei de monitorizare s-a referit la crearea și dezvoltarea Multiplexity (Centrul de Artă, Tehnologie și Inovație), proiect asumat atât în dosarul de candidatură cât și în Strategia Culturală a Municipiului Timișoara, iar membrilor comisiei le-a fost prezentat programul Bega!, component de bază al dosarului de candidatură, a cărui primă ediție va avea loc în luna octombrie a acestui an.

De asemenea, în cadrul acestor întâlniri, au fost aduse clarificări în ceea ce privește modalitățile de finanțare a asociației de către autoritățile publice locale, județene și naționale, a stadiului proiectelor aflate în implementare și implicarea societății civile în proiectul cultural TM2021.

„Juriul și-a exprimat încrederea în capacitatea Asociației TM2021 de a implementa proiectul, iar autoritățile publice prezente la întâlnire au dat asigurări că mecanismele financiare și fluxul de bani vor fi îmbunătățite. Toți cei prezenți au înțeles că Timișoara 2021 nu e doar un proiect al orașului, ci unul de importanță națională și europeană. Asociația va fi în măsură să pună în aplicare proiectul într-un mod mai alert odată ce fluxul financiar va fi constant și asigurat și de către Ministerul Culturii și își dorește să reformeze organizația la nivel de membri, consiliu director, iar la nivelul echipei executive prin recrutări, conform planurilor din dosarul de candidatură. De asemenea, asociația va lansa un apel deschis la propuneri de proiecte, odată ce procedurile și dreptul de a organiza o asemenea competiție vor fi clarificate cu Primăria Municipiului Timișoara. Este foarte important că toate autoritățile publice au fost de acord să sprijine proiectul pentru ca anul 2021 să fie unul de succes.”, spune Simona Neumann, director executiv Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Comentarii

comentarii