Acasă Actualitate Jurnalul Poluării Continental (III). “E groaznic de infect aerul, groaznic…!”

Jurnalul Poluării Continental (III). “E groaznic de infect aerul, groaznic…!”

1351
DISTRIBUIȚI

Poluarea olfactivă cu negru de fum de la fabrica Continental continuă să facă viaţa grea cetăţenilor din zona Pădurea Verde Timişoara, iar autorităţile în continuare sunt indiferente şi impotente.

Totuşi, Valentina, care locuieşte în preajma fabricii şi la fiecare adiere de vânt simte mirosul greţos de cauciuc, reuşeşte să mai şi scrie în jurnalul Poluării Continental. Prezentăm episodul cu numărul III.

“Deeeeci, nu aş mai fi postat acu la ora asta 21.20 (luni, 21 august 2017) că, zău, îs ocupată, daaaar deja îs nesimţiţi peste măsură ăştia de la fabrică de anvelope Continental.  Să începem cu începutul, de dimineaţă s-a simţit greţoşenia de la ei, de pe la ora 8,30, când eram la mine în cartier. Apoi am plecat şi nu ştiu cât şi cum s-a mai simţit. Dar pe la ora 11, am coborît din tramvai la podul Mihai Viteazu şi am luat o gură de aer de-mi venea să-mi vomit maţele. Asta a ţinut ceva, dar nu tare mult, apoi nu s-a mai simţit. Dar acu’ seară, de pe la ora 21,00, am crezut că nu simt bine acest miros, că nu e adevărat că iar se simte şi da, din păcate, e adevărat, iar se simte şi se simte foarte tare, cel puţin aici la etajul IV. Aşa că ce varianta am avut ? Evident să închid iar geamurile. Acum se simte fix că la ei în fabrică la secţia de vulcanizare ( poză e fix din secţia de vulcanizare )… greţos de tot. Sper că odată să plătească pentru tot răul pe care îl fac. Eco-Friendly Company ? fix-pix. Încet dar sigur ne gazează !!!!!!!!! Mulţumim tuturor care îi ţin că-n palmă! Se ştiu ei! Şi cum sărăcia e mare, evident că şi banii pentru sponsorizări sunt buni şi atunci evident că nimeni din această categorie nu mai poate ridică nici măcar spînceană dar mai să-şi exprime părerea, nu-i aşa. No, sper că odată să nu mai puteţi nici voi să respiraţi normal şi atunci să puneţi în balanţă alegerile voastre ! Este chiar atît de greu să fie cinstiţi şi să nu lase în atmosfera aceste microparticule sau ce or fi ele, rezultate din procesul fabricării anvelopelor ? Bun, deci per total azi de trei ori am simţit valuri de putoare de la ei ! Tură asta de seară de abia a început. Îs curioasă cînd se termină şi dacă voi putea dormi cu geamul deschis. E groaznic de infect aerul, groaznic, este foarte iute înţepător acum la 21:43. O să începem să ne bucurăm de orele de aer curat cum ne bucurăm pe vremuri cînd venea apă caldă sau cînd aveam program la TV. Trist !”, scrie Valentina pe pagina sa de facebook.

Update, marţi ora 10.00: “Acum, pe malul Begăi doar cu masca pot respira. E eficientă masca, doar că-mi aburesc ochelarii. Pute în continuare şi pute tare, dar contează sănătatea oamenilor când e vorba de bani, mai ales la ăştia de la fabrica de cauciucuri? Si, da, am masca în geantă în permanenţă !”

 

Comentarii

comentarii