Acasă Actualitate Kelemen Hunor confirmă rămânerea la guvernare a UDMR

Kelemen Hunor confirmă rămânerea la guvernare a UDMR

DISTRIBUIȚI

”Nu ne propunem ieșirea de la guvernare, nu suntem parte a înțelegerii care produce schimbările în această perioadă”, a spus Kelemen Hunor, liderul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, la Timișoara. Capitala Banatlui găzduiește vineri și sâmbătă congresul național al formațiunii politice. Despre discuțiile dintre PSD și PNL și marea împărțeală din aceste zile, liderul formațiunii maghiarilor a numit disputa ca find ”o bătaie bună la cârciumă”.

Lucrările congresului au început vineri cu Conferința Aleșilor Locali. În deschidere, Kelemen Hunor a vorbit celor prezenți despre situația de la guvernare, una destul de tulbure în ultima perioadă, cu multe necunoscute. Dar, UDMR nu renunță la coaliție, treaba celor două partide partenere este să își rezolve problemele între ele, UDMR nu este parte a disputei, spune Hunor.

”Pe la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie se va numi un nou premier. Pe noi nu ne atinge acest lucru, pentru că noi nu avem candidat la această funcție și decizia de a schimba premierul s-a născut în momentul în care partidele au propus acest lucru. Nu facem parte din acest acord, ceea ce înseamnă că nu ne băgăm. E ca și o bătaie bună la cârciumă. Dacă stai acolo și n-ai nicio treabă, atunci cel mai bine este să nu fie în situație. Nu vrem să ne complicăm, dar o să vă promit că totuși reușim să rămânem pe dinafară. Noi vrem să rămânem la guvernare. Munca ne-am asumat-o pe timp de 4 ani. Vom vedea ce se va întâmpla după ce vom avea un nou premier. Noi ținem cu dinții de pozițiile pe care le avem”, a declarat Kelemen Hunor.

O miză mare pentru formațiunea pe care o conduce o au alegerile locale. Hunor subliniază că este adeptul unui singur tur de scrutin și că e important ca această opțiune să fie menținută.

Comentarii

comentarii