Acasă Actualitate Kinder plus Sport! Eveniment sportiv de mare anvergură la Școala Gimnazială nr....

Kinder plus Sport! Eveniment sportiv de mare anvergură la Școala Gimnazială nr. 2 din Timișoara

2096
DISTRIBUIȚI

Un eveniment sportiv de mare anvergură la care au participat mai multe școli din Timișoara a avut loc vineri, 4 mai, la Școala Gimnazială nr. 2 de pe strada Mureș nr. 8, din capitala Banatului.

Astfel, conform protocolului de colaborare, privind derularea proiectului național de educație și cultură sportivă Kinder plus Sport în județul Timiș au fost selecționate 19 unități de învățământ ce vor implementa acest obiectiv. Etapa locală are loc la Timișoara în trei locuri: la Centrul nr. 1 – Școala Gimnazială nr. 2, la Centrul nr. 2 – Școala Gimnazială nr. 21 și la Centrul 3 – Școala Gimnazială nr. 16.

Așadar, la Școala Gimnazială nr. 2,  vineri, în 4 mai, sub coordonarea prof. Daniela Brînzei, au participat la competiție Școala nr. 25, Școala nr. 12, Școala nr. 6, Școala nr. 13, Școala nr. 2 și Liceul Auto –elevii de la gimnaziu.

„Este un proiect foarte important prin care se dorește promovarea mișcării în rândul a cât mai multor elevi și a competițiilor sportive. Sunt trei domenii de activitate: baschet, handbal și atletism. La nivel local, pentru baschet se practică aruncări libere la poartă cu mingea, la handbal sunt tot aruncările la poartă și, la atletism, elevii trebuie să treacă de un poligon cu obstacole. În etapele superioare vor fi incluse și jocurile sportive: baschet, handbal și ștafetă la atletism. În Timișoara sunt selectate 15 școli, iar în Lugoj, 4. Acestea au fost împărțite pe trei centre. Școala nr. 2 a fost aleasă să fie Centrul 1, unde au fost arondate cele mai multe unități de învățământ: șase. Clasele implicate sunt 5 -7, fără clasa a 8 a”, a spus prof. Daniela Brânzei. De ce s-a stabilit ca Școala nr. 2 să fie unul din cele trei centre unde să se desfășoară proiectul Kinder plus Sport în județul Timiș? Prof. Alina Miuț, directorul Școlii nr. 2, a explicat: “Inspectoratul Școlar Județean a decis ca școala noastră să fie unul dintre cele trei centre, fiindcă avem o dotare materială sportivă foarte bună: un teren bine întreținut și sală de sport mare, iar activitățile se pot derula consecutiv în cele două părți. Mai mult, acum doi ani am participat la acest proiect și Școala nr. 2 a câștigat locul I pe zonă și ne-am calificat la faza națională, care a avut loc la București și am luat locul 2 la nivel național. Așadar, felicitări profesorilor de sport, doamna Brînzei, și domnului Alin Roșu, dar și copiilor pentru aceste rezultate bune și pentru activitățile pe care le desfășoară cu succes”, a spus prof. Alina Miuț. Vineri 4 mai, victorioși au fost elevii de la Școala nr. 2.

Etapa județeană Kinder plus Sport va avea loc în 8 mai la Școala „Victor Babeș” nr. 21 din Timișoara. La această etapă participă ocupantele locului I din fiecare centru de concurs. Câștigătoarea etapei județene va participa la etapa regională organizată la Arad, în data de 12 mai 2018.

 

Comentarii

comentarii