Acasă Actualitate Klaus Iohannis a decorat Asociaţia „Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 Timişoara”

Klaus Iohannis a decorat Asociaţia „Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 Timişoara”

666
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretele de decorare a Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei Sighet, respectiv a Asociaţiei „Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 Timişoara”, informează Administraţia prezidenţială.

În vederea marcării a 30 de ani de Revoluţia Română din Decembrie 1989, în semn de apreciere şi recunoaştere pentru importanta activitate de cercetare a fenomenului totalitar şi de promovare a valorilor naţionale şi europene, preşedintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria E – „Patrimoniul cultural naţional”, Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei Sighet.

Totodată, în semn de apreciere şi recunoaştere pentru contribuţia importantă avută în păstrarea vie în memoria colectivă a celor care au luptat pentru libertate şi pentru apărarea demnităţii umane prin înfiinţarea în Timişoara a complexului „Memorialul Revoluţiei – Decembrie 1989”, precum şi pentru efortul depus în cercetarea evenimentelor din Decembrie 1989, preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria E – „Patrimoniul cultural naţional”, Asociaţiei „Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 Timişoara”.

Preşedintele Klaus Iohannis va declara 2019 drept “Anul omagierii victimelor comunismului”, într-o ceremonie care va avea loc, luni, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. “La 30 de ani de la Revoluţia sângeroasă din 1989, preşedintele Klaus Iohannis consideră prioritare asumarea corectă a trecutului traumatic, condamnarea abuzurilor şi crimelor comunismului, precum şi consolidarea democraţiei”, arată Administraţia Prezidenţială. La ceremonie au fost invitaţi foşti deţinuţi politic, disidenţi anticomunişti, revoluţionari, urmaşi ai familiilor eroilor martiri, fiul Doinei Cornea anunţând deja că nu va participa.

Comentarii

comentarii