Acasă Actualitate Klaus Iohannis la Timişoara: „Noi facem unificarea dreptei fără Băsescu”

Klaus Iohannis la Timişoara: „Noi facem unificarea dreptei fără Băsescu”

386
DISTRIBUIȚI

iohannis 3

Klaus Iohannis, preşedintele interimar al PNL la nivel naţional, se află astăzi la Timişoara. Acesta s-a întâlnit cu delegaţii PNL din partea de Vest a ţării. Alături de senatorul Ioan Ghişe, Klaus Iohannis le-a vorbit liberalilor din partea de vest a ţării de viitoarea fuziune cu PDL şi de congresul de alegeri din PNL ce va avea loc la nivel central la finalul acestei luni.

La dezbaterea cu cei 150 de delegaţi ai PNL din partea de Vest a ţării au participat şi Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, alături de Sorin Frunzăverde şi Marcel Vela – cei doi vicepreşedinţi la nivel naţional, europarlamentarul Cristian Buşoi, senatorul Ben-Oni Ardelean şi alţi oameni marcanţi din PNL.

„Îmi doresc ca în 2016 dreapta unită să câştige alegerile şi să guverneze România timp de două mandate”

iohannis 1

„Am avut o întâlnire foarte bună cu colege şi colegi liberali din regiunea în care ne aflăm. Scopul întâlnirii a fost acela de a prezenta opţiunile candidaţilor la preşedinţia partidului. Am prezentat viziunea mea pentru zece ani pentru PNL şi România. Am discutat unificarea dreptei, evident în ecuaţia comună PNL-PDL la centru. Am discutat acest lucru cu colegi din teritoriu – unii mi-au relatat că au progresat foarte mult într-o apropiere reală în teritoriu – alţii care mi-au relatat că este un proces care mai durează un pic. Viziunea este în esenţă una simplă – îmi doresc să avem în 2014 un preşedinte al României propus de PNL şi îmi doresc ca acest preşedinte să aibă şi un al doilea mandat. Îmi doresc ca în 2016 dreapta unită să câştige alegerile şi să guverneze România timp de două mandate. Este nevoie de două mandate pentru a schimba profund România, pemtru a aplica politici liberale, pentru ca în final să spunem, în 2024, acum România este unită şi puternică”, a spus Klaus Iohannis la Timişoara.

„Noi nu negociem cu PMP”

„Eu susţin aderarea PNL la PPE, susţin fuziunea PDL cu PNL, susţin candidatul Klaus Iohannis la funcţia de preşedinte al PNL şi susţin candidatul Klaus Iohannis la funcţia de preşedinte al României”, spune preşedintele PNL Timiş Nicolae Robu. Iohannis spune că vrea coagularea forţelor de dreapta, dar fără PMP: „Noi nu negociem cu PMP. Trebuie să avem curajul de a construi o forţă de dreapta în România fără Traian Băsescu. Noi facem unificarea dreptei fără Băsescu. Nu face parte politicianul Traian Băsescu din conceptul meu pe următorii zece ani. Unificarea dreptei începe cu ce facem noi acum – unificarea PNL cu PDL. Sunt convins că acest proiect va avea o forţă integratoare importantă”, spune Iohannis.

 

Comentarii

comentarii