Acasă Actualitate La 31 de ani de la Revoluția de la Timișoara din 1989

La 31 de ani de la Revoluția de la Timișoara din 1989

413
DISTRIBUIȚI

La 31 de ani de la Revoluția de la Timișoara din 1989: la Universitatea de Vest din Timișoara, luni, 21 decembrie, ora 18, va avea loc conferința „Imagine. Sunet.89. Fotografie și multimedia: locuri de memorie ale Revoluției”

Evenimentul este organizat de Facultatea de Arte și Design din UVT, cu participarea  Institutului de Romanistică din cadrul Universității din Viena.

Conferința „IMAGINE.SUNET.’89 Fotografie și multimedia: locuri de memorie ale Revoluției” nu își propune să politizeze istoria recentă și nici nu este un „revelator” de adevăruri, precum soluția folosită în tehnica developării filmului fotografic.

Publicul va interacționa, prin intermediul invitaților, cu trecutul zilelor Revoluției din 1989, prin istoriile personale rememorate în centrul Europei (Petrea Lindenbauer), sau prin istoriile auzite transformate în imagini (Bede Kincsö), ca și prin istorisirile transmise din mijlocul evenimentelor (Andrei Pandele), ori prin teatrul și filmul documentar (Carmen-Lidia Vidu), printr-o manieră specifică de filtrare interdisciplinară (Florin Oprescu).

Toate acestea sunt formule de a aduce momentul ’89 mai aproape de noi și de înțelegerea noastră.

Conferința are loc în spațiul virtual cu susținerea Universității de Vest din Timișoara, a Facultății de Arte și Design și prin participarea Institutului de Romanistică din cadrul Universității din Viena.

Vă așteptăm luni, 21 decembrie 2020, ora 18:00 LIVE pe facebook.com/uvtromania. Coordonarea generală a evenimentului:  lect. univ. dr. Mădălin Mărienuț – este mesajul UVT.

 

Comentarii

comentarii