Acasă Actualitate La Arad a început noul an şcolar cu grevă japoneză şi zeci...

La Arad a început noul an şcolar cu grevă japoneză şi zeci de şcoli cu latrine în curte

DISTRIBUIȚI

La Arad, mii de copii s-au întors la şcoală. Deşi s-au reabilitat unele instituţii de învăţământ, există încă zeci de clădiri care funcţionează fără autorizaţii sanitare.

În judeţul Arad sunt 434 de clădiri de învăţământ, dintre care 84 nu sunt autorizate sanitar, iar 72 dintre ele se află în mediul rural. În 21 de şcoli elevii au latrinele în curte şi în cazul altor clădiri, nu există apă potabilă. Pe lângă şcolile neautorizate, 68 sunt în curs de autorizare. Situaţia este perpetuată de ani de zile, instituţiile de învăţământ îşi depun dosare, dar nu sunt autorizate, însă nu figurează ca fiind neautorizate, ci în curs de autorizare.

Prima zi de şcoală a început cu incidente la Arad. Sindicatul a anunţat că 25 de cadre didactice se află în grevă japoneză. Aceştia predau limba germană şi protestează împotriva Ordonanței de Guvern 9/25 august, deoarece nu mai pot preda la orele de limba română pe motivul că nu ar avea calificarea necesară. Cadrele didactice protestatare susţin că nu s-a pus niciodată problema calităţii muncii depuse. Cele 25 de cadre didactice sunt de la Școala „Sf. Ana” Sântana, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Arad, Liceul „Adam Muller Guttenbrunn” şi Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad.

Comentarii

comentarii