Acasă Politica La Arad, banul public direcționat la ONG-uri de partid

La Arad, banul public direcționat la ONG-uri de partid

460
DISTRIBUIȚI

purcaru Pornind de la acuze banale între Partidul Conservator și PDL, la Arad s-a ajuns la acuzații extrem de grave: banul public a fost direcționat către ONG-uri de partid.

 

Purcaru nu a făcut nimic

Totul a început în urmă cu o săptămână, când consilierul județean Mircea Purcaru, președinte al organizației PC Arad, și-a arătat nemulțumirea față de politica edilitară a primarului Gheorghe Falcă. El a spus că în urmă cu doi ani au fost construite două sensuri giratorii la intrarea în Arad, pe DN 7 dinspre Pecica, iar acum sunt cheltuite alte sume de bani pentru a fi reduse la jumătate din înălțime. La scurt timp, consilierul municipal Glad Varga a declarat că el consideră că politicienii din USL ar trebui să fie mai responsabili şi mai constructivi, nu să îşi direcţioneze activitatea pe atacuri la persoană sau de grup. „Din când în când, politica arădeană mai «naşte» câte un geniu, un om care se pricepe la toate. Acum se pare că într-o astfel de postură atotştiutoare se (re)găseşte Mircea Purcaru, preşedintele conservatorilor arădeni, care îşi dă cu părerea despre orice. Deşi este consilier judeţean la al treilea mandat, nu s-a remarcat prin nimic în plenul Consiliului Judeţean decât prin polemică. Acum îşi îndreaptă tirul spre municipiu, dar cu acelaşi ton cârcotaş”, a declarat Glad Varga. De asemenea, Varga i-a atras atenţia lui Mircea Purcaru că face parte din USL, că partidul său se află de un an la guvernare şi că nici el nici colegii săi de Uniune n-au făcut nimic pentru Arad. „Ca şi reprezentant al judeţului Arad n-a făcut nimic pentru deblocarea situaţiei celor două drumuri importante: Arad-Şiria-Seleuş şi Arad-Zădăreni-Felnac. Acum văd că-l preocupă municipiul. Ar fi bine să profite de poziţia sa de preşedinte la filiala unui partid aflat la Putere şi să rezolve problema pasajelor. Atitudinea dumnealui confirmă încă o dată că reprezentanţii USL sunt voinici doar aici, la Arad, în faţa presei. La Bucureşti, în faţa şefilor stau sluj şi dau raportul milităreşte: «Să trăiţi, ordin îndeplinit, am criticat PDL»! Cam puţin pentru astfel politicieni care atunci când cer voturile arădenilor fac promisiuni cu nemiluita”, a completat Glad Varga.
Glad Varga este consilier local PDL și a fost ales în acest an vicepreședinte al organizației naționale de tineret a PDL.

Banul public direcționat spre PDL

Mircea Purcaru, preşedintele PC Arad, a arătat că, consilierul local PDL, Glad Varga, a beneficiat prin ONG-urile sale de multe finanțări din banul public. „Glad Varga era membru al PD-L încă de pe băncile şcolii, dar în alegerile de anul trecut juca cartea reprezentantului societăţii civile care urma să se înscrie în partid. Încă din anul 2004 acesta era în organizaţia de elevi a partidului. În anul 2005 avea să devină preşedinte al organizaţiei de tineret din cartierul Pârneava. O perioadă a fost şi şeful de cabinet al deputatului PDL Adrian Niţu. Acesta a condus mai multe fundaţii şi ONG-uri care erau abonate la banul public venit dinspre Primăria Arad, dar şi alte instituţii. Este membru fondator al Asociaţiei UTA Bătrâna Doamnă, unde s-a câştigat un proiect de 600.000 de euro iar acum UTA este penalizată pentru o datorie de două mii de euro. Iacă-tă cum acest domn consilier local care este un susţinător înfocat al PDL, s-a învăţat să sugă banul public. Până la o cercetare penală nu cred că mai e mult”, a declarat Mircea Purcaru. El spune că finanțarea de peste 600 000 de euro a fost acordată de către Ministerul Tineretului și Sportului pentru relansarea sportului la UTA. Despre finanțările obținute, atât de la bugetul local, cât și prin proiecte, de la diverse ministere, acestea au provenit în preajma campaniilor electorale, a subliniat Mircea Purcaru.

Funcțiile și politica nu s-au exclus

Consilierul local Glad Varga se apără şi spune că nu a avut nici o funcţie în partid care să îl excludă din societatea civilă iar pe de altă parte susţine că a primit bani publici, dar în condiţii legale. „Îl invit pe domnul Purcaru să citească definiţia societăţii civile. Orice persoană se poate implica în diferite proiecte destinate societăţii civile. Nu am avut funcţii de conducere în administraţie sau în partid. În ceea ce priveşte clubul UTA, acesta a fost ajutat în cadrul acelui proiect. În plus nu am fost eu persoana care a dirijat fondurile, am fost doar membru fondator. Îl rog pe domnul Purcaru să dovedească dacă a fost ceva ilegal, întrucât face afirmaţii grave. De asemenea, doresc să vă spun că eu nu fac parte din categoria celor ce stau acasă pe bani publici în floarea vârstei. Mie îmi place să muncesc”, a afirmat Glad Varga.

Comentarii

comentarii