Acasă Politica La Arad se cere demisia primarului Falcă pentru că a „bătut palma”...

La Arad se cere demisia primarului Falcă pentru că a „bătut palma” cu UDMR și a blocat amplasarea Monumentului Marii Uniri

299
DISTRIBUIȚI

Ceea ce era doar un zvon care a circulat luni de zile prin Arad, devine realitate. Primarul Gheorghe Falcă a „bătut palma” cu UDMR pentru a nu amplasa Monumentul Unirii la Arad până la 1 decembrie. Acum, când totul a devenit realitate, deputatul social-democrat Adrian Todor a explicat cum stau lucrurile și îi cere public demisia edilului Falcă.

Primarul Gheorghe Falcă a făcut tot posibilul ca Monumentul Marii Uniri, realizat din fondurile Ministerului Culturii, să nu fie amplasat la Arad în An Centenar. Acest lucru reiese din actele oficiale, primarul Falcă refuzând să pună terenul destinat monumentului la dispoziția Ministerului Culturii, deși s-a solicitat acest lucru încă de la începutul lunii septembrie, printr-o adresă oficială. Abia acum, după ce a trecut 1 decembrie, Gheorghe Falcă propune Consiliului Local Municipal Arad acordarea dreptului de superficie cu titlu gratuit Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale asupra terenului situat în str. Corneliu Coposu, FN, înscris în CF nr. 350957 Arad, unde urmează să fie amplasat Monumentul Marii Uniri. Deputatul PSD spune că Gheorghe Falcă a făcut acest lucru cu un motiv întemeiat: le-a promis celor de la UDMR că nu va amplasa monumentul, pentru a se putea baza pe voturile lor. „Este păcat că orașul a ajuns pe mâinile unui om care calcă în picioare tot ce ține de istorie, de tradiții, tot ce e important pentru arădeni. Iar mai nou, calcă în picioare tot ce este românesc, probabil și din dorința de a primi voturile promise din partea aliaților săi de la UDMR. În mediile politice, s-a auzit de multă vreme despre târgul dintre Falcă și colegii săi de la UDMR, cărora le-a promis că nu va amplasa acest monument până la 1 decembrie 2018. N-am crezut vreodată că un politician român, mai ales unul care se bate cu pumnul în piept că vine din Țara Moților, poate apela la astfel de gesturi, pentru câteva voturi în plus, pentru un pumn de arginți pe care-i va primi ca europarlamentar. Dar după ce am văzut luna trecută în Parlamentul European votul liberalilor împotriva propriei țări, nimic nu mă mai miră, ba din contră, am ajuns la concluzia că cei de la PNL și-au făcut un scop în sine de a lupta împotriva României și a românilor“, a declarat deputatul PSD Arad Adrian Todor.

 

 

Comentarii

comentarii