Acasă Administraţie La Arad se pregăteşte o licitaţie cu dedicaţie

La Arad se pregăteşte o licitaţie cu dedicaţie

1201
DISTRIBUIȚI

Deputatul PSD Arad Florin Tripa acuză conducerea Consiliului Judeţean Arad de faptul că îşi bate joc, din nou, de banii arădenilor. Instituţia condusă de Iustin Cionca şi PNL pregăteşte o licitaţie cu dedicaţie în ceea ce priveşte deszăpezirea judeţului.

Consiliul Judeţean Arad organizează o licitaţie pe o perioadă de patru ani, însă condiţiile sunt făcute parcă pentru a câştiga o anumită firmă. „Conform fişei de date nu este nevoie de experienţă similară în prestarea serviciilor de deszăpezire, nu se cere cifra de afaceri, pe scurt nu se cere nimic… poate orice societate comercială să participe la această licitaţie, chiar şi dacă este producătoare de lenjerie intimă sau geamuri termopan şi o poate câştiga”, a declarat deputatul social-democrat Florin Tripa. El spune că aceste condiţii ar fi trebuit să le aibă în vedere cei din conducerea CJA, împreună cu responsabilii cu procedura de atribuire a serviciilor de deszăpezire, dar se pare că se tratează această procedură fără pic de interes. Însă, licitaţia este una cu dedicaţie, lucru demonstrat chiar de caietul de sarcini. „Informaţii din caietul de sarcini au ajuns la mine şi am rămas stupefiat de faptul că se cere o capacitate a utilajelor de deszăpezire de nouă metri cubi material antiderapant. Exact nouă metri cubi! Nici mai mult, nici mai puţin! Acest lucru dovedeşte faptul că pe cei din conducerea Consiliului Judeţean Arad nu îi interesează modul în care se cheltuiesc banii publici, ci doar propriile interese. Introducând această cerinţă eliminatorie în caietul de sarcini, facilitează adjudecarea contractului de deszăpezire de către o anumită societate, singura din judeţ care are în dotare asemenea utilaje. Trebuie specificat faptul că normele în domeniu prevăd o capacitate de minim şase metri cubi, lucru care dovedeşte faptul că se pregăteşte o cacealma de licitaţie”, a declarat Florin Tripa, deputat PSD Arad.

Consiliul Judeţean Arad a fost în vizorul DNA, iar fostul preşedinte al acestei instituţii, Nicolae Ioţcu, este deja condamnat într-un dosar, iar în alt dosar este trimis în judecată pentru fapte asimilate cu corupţia.

Comentarii

comentarii