Acasă Actualitate ”La desert servim faliment!” Reprezentanții din industria HORECA protestează, la Timișoara

”La desert servim faliment!” Reprezentanții din industria HORECA protestează, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Angajații din industria HORECA (Hoteluri, Restaurante, Cafenele) protestează în Piața Victoriei din Timișoara, împotriva măsurilor luate în timpul pandemiei de Covid-19, care îi obligă să deschidă sau să închidă restaurantele în funcție de rata de infectare din localitate.

Angajații spun că ”mu există nici o statistică care să demonstreze că industria Horeca este cauza principală a creșterilor cazurilor de COVID-19”.

”În lunile de vară în care majoritatea populației a beneficiat de vacantă și în special de serviciile HORECA , numărul de cazuri a ramas CONSTANT!!! Dupa inceperea școlilor, revenirea la locurile de muncă și ALEGERILE LOCALE, numarul cazurilor de COVID-19 a explodat!!!

Solicităm ca industria Horeca sa fie oprită doar dacă toate celelalte sectoare ale industriei vor fi oprite. Limita de 1,5 sau 3 la mie nu se aplică în alte sectoare de industrie, solicităm sa nu se aplice nici industriei Horeca.

Solicităm anularea impozitului specific și a impozitului pe venit pentru Horeca, în anul in curs și anul viitor.

Solicităm același program de lucru, aceleași condiții de restricții sau orar, cu respectarea normelor de siguranță, pentru  restaurante, locații de evenimente, baruri sau cafenele, pe întreaga perioadă a stării de alertă.

Solicităm anularea impozitelor locale pentru clădirile și terenurile active  în domeniul Horeca” se precizează în protest.

În Timiș, conform unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) de joi, 15 octombrie, spre deosebire de hotărârea de luni 12 octombrie, restaurantele și cafenele vor putea fi deschise, însă în anumite condiții. În localitățile unde incidența cazurilor este mai mică de 1,5 cazuri/ 1.000 locuitori/14 zile, ele vor funcționa la 50% din capacitate, dacă incidența este între 1,5 și 3%, restaurantele vor funcționa la 30% din capacitate, iar dacă este depășit pragul de 3, atunci ele rămân închise. Aceleași măsuri sunt aplicabile și agențiilor de jocuri de noroc, cinematografelor și altor instituții de cultură care organizează evenimente în spații închise. Pe de altă parte, rămân în orice caz închise cluburile și barurile.

Conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Timiș, este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori. Rata de infectare cu Covid-19 în Timișoara, conform CJSU, era joi, 15 octombrie, de 2,25 la mia de locuitori.

Reprezentanții HORECA cer ca limita de 1,5 sau 3 la mie să nu se aplice la restaurante și cafenele, la fel cum nu se aplică în alte sectoare de industrie.

Comentarii

comentarii