Acasă Cultura La Două Bufnițe Timișoara – trei evenimente culturale de mare impact

La Două Bufnițe Timișoara – trei evenimente culturale de mare impact

DISTRIBUIȚI

La Librăria La Două Bufnițe Timișoara, din Piața Unirii, vor avea loc trei evenimente culturale – lansări de carte de mare interes, până la sfârșitul acestei săptămâni.

Astfel,  vineri 18 mai, de la ora 19.00, va fi prezentat volumul Istoria povestită copiiilor cu Simona Antonescu. Joi, 17 mai, de la ora 18.30, va fi lansată cartea Șapte ani în Provenc, iar sâmbătă 19 mai, de la ora 17.00, va fi lansat albumul monografie a lui Ștefan Szonyi.

Invitați: Ruxandra Dreptu, doctor în arte vizuale, istoric de artă, Smaranda Vultur, doctor în filologie, scriitoare , Gabriel Kelemen, doctor în arte vizuale, critic de artă și Anca Szönyi Thomas, fiica artistului și coordonatoarea albumului.

Ştefan Szönyi (1913-1967) a debutat la Timişoara sub influenţa curentului Die Neue Sachlichkeit, ulterior afirmându-se, în virtutea convingerilor sale din epocă, ca adept al realismului socialist. Care ar fi fost evoluția sa artistică după deschiderea şi liberalizarea ideilor de la finele anilorʼ60, dacă nu ar fi dispărut la 54 de ani, în plină maturitate creatoare? Este una dintre întrebările la care încearcă să răspundă criticul de artă Ruxandra Dreptu, autoarea textului monografic în lucrarea coordonată de Anca Szönyi Thomas, fiica pictorului. “Albumul oferă prilejul de a redescoperi traiectoria umană și artistică a celui care a fost un mare artist și un iubit profesor, pictorul Ștefan Szönyi.”, spune Anca Szönyi Thomas, fiica artistului.

 

Comentarii

comentarii