Acasă Actualitate La Dudeştii Noi, primăria mai câştigă un proiect european

La Dudeştii Noi, primăria mai câştigă un proiect european

3844
DISTRIBUIȚI

Comuna Dudeştii Noi a mai câştigat un proiect european. Este vorba despre „Restaurarea şi amenajarea peisagistică a ansamblului arhitectural Biserica Romano-Catolică «Sfântul Vendelin»” depus de comuna Dudeştii Noi, în parteneriat cu Episcopia Romano-Catolica Timiloara, care a primit finanţare.

„La începutul lunii august a fost semnat contractul de finanţare în valoare de aproape 7 milioane de lei. Din total, două treimi sunt cheltuieli eligibile finanţate de la Fondul European de Dezvoltare Regională şi din bugetul naţional, iar restul din bugetul local”, spune primarul comunei, Alin Nica.

Prin proiect se va restaura biserica, se va transforma casa parohială în muzeu şi se va realiza un parc public în gradina bisericii.

„Evident, de la aprobare până la execuţia efectiva va mai trece cel puţin un an. Mai întâi trebuie realizat proiectul tehnic, de obţinut avizele şi autorizaţiile necesare şi de realizat procedura de achiziţie publică pentru execuţie. Toată această birocraţie e consumatoare de timp”, precizează edilul.

Execuţia propriu-zisă se va întinde pe parcursul a doi ani şi este preconizată să demareze în cel mai fericit caz în luna mai 2018, după stabilirea unui constructor care să corespundă cerinţelor în domeniul reabilitării monumentelor istorice.

Proiectul se va implementa pe o perioada de 42 de luni, calculate de la data semnării contractului de finanţare, respectiv de la 03.08.2017 până în 03.04.2021.

 

Comentarii

comentarii