Acasă Actualitate La Facultatea de Litere și Teologie din Timișoara, a început un nou...

La Facultatea de Litere și Teologie din Timișoara, a început un nou an universitar pentru studenții teologi

167
DISTRIBUIȚI

La Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara, situat pe strada Oituz, a început un nou an universitar pentru studenții teologi, eveniment marcat printr-o festivitate de deschidere.

Întâlnirea s-a desfășurat în condiții de distanțare socială, conform legislației în vigoare.

Festivitatea a debutat cu slujba Acatistului Mântuitorului Hristos săvârșit de un sobor de preoți profesori. În continuare, au avut loc luări de cuvânt din partea Chiriarhului, a reprezentantului Universității de Vest din Timișoara și a profesorilor de la Departamentul de Teologie.

Binecuvântarea pentru noul an universitar a fost dată de înaltpreasfințitul părinte mitropolit, Ioan, care a adresat un cuvânt de bun venit studenților teologi, care se ostenesc în cunoașterea învățăturii creștine, a modului de viețuire duhovnicească ortodoxă.

„Societatea știe că de astăzi dumneavoastră sunteți studenți la Universitatea de Vest din Timișoara însă, în mod tainic, v-ați înscris la universitatea lui Dumnezeu, unde El este rectorul și diplomele sunt semnate de bunul Dumnezeu. Vă îndemn să dați dovadă de seriozitate și responsabilitate, iar cei care sunteți la prima facultate, să lăsați pentru o vreme truda zilnică pentru cuvântul cel viu al Domnului Hristos. De asemenea, să fiți conștienți că slujirea teologului este una deosebită, întrucât acesta trebuie să devină un model pentru cei din jur, atât printr-o ținută decentă, cât și prin cultivarea virtuților și a faptelor bune în relația cu toți semenii”, a precizat părintele mitropolit Ioan.

La finalul alocuțiunilor, studenţii din anul I au fost familiarizaţi cu profesorii şi îndrumătorii de an.

Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara are un sediu nou, situat în zona centrală a orașului, un spațiu generos, unde pot studia peste 600 de studenți. Tot aici este prevăzut și un paraclis cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” pentru rugăciune zilnică și practică liturgică.

 

Comentarii

comentarii